Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚυριολεκτικά στον αέρα το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας
Ελπίδα Τσουρή

Κυριολεκτικά στον αέρα το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας

Ενάμιση μόλις μήνα πριν από την έναρξη της νέας δρομολογιακής περιόδου και “το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα»”, όπως υποστήριξε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής…

Ενάμιση μόλις μήνα πριν από την έναρξη της νέας δρομολογιακής περιόδου και “το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα»”, όπως υποστήριξε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Ναυτιλίας<...>και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με τη διεξαγωγή των διαγωνισμών για την ανάθεση των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας.

“Οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των άγονων γραμμών” σημείωσε η κα Τσουρή “δεν έχουν ξεκινήσει”, παρά το γεγονός μάλιστα ότι αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης σε μια σειρά πρόσφατων συναντήσεων του αρμόδιου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αποκλειστικά με την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας.

Και πρόσθεσε: “Παρόλο που ο υπουργός αποδεδειγμένα μεριμνά, με ιδιαίτερη μάλιστα αποτελεσματικότητα, για την προσωπική και οικογενειακή του ευημερία, μέσα στα πλαίσια της «νομιμότητας», δεν πράττει το ίδιο για το δημόσιο συμφέρον, για τους πολίτες, τους οποίους καλείται, από τη θέση αυτή, να υπηρετεί.

Κανένας σχεδιασμός και πρόγραμμα από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά, μόνο, διμερείς συναντήσεις και συνεννοήσεις, και μάλιστα «κατόπιν εορτής», παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί «φωτογραφικών διαγωνισμών» και περιστατικών αδιαφάνειας και συνδιαλλαγής στις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών.

Ήδη, πλοία αποδρομολογούνται, ή εμφανίζουν «βλάβες», ναυτικοί απολύονται, και τα δρομολόγια μειώνονται δραματικά, αφήνοντας τα νησιά με υποτυπώδη έως ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή κάλυψη.

Οι νησιώτες αντιλαμβάνονται και βιώνουν την ακαταλληλότητα και την ανεπάρκεια της σημερινής, δίχως χάρτη πορείας και πυξίδα, κυβέρνησης, και η απάντησή τους θα είναι και κατάλληλη και επαρκής”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024