Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜαγνήτης για τους τουρίστες από τα Βαλκάνια το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών της Θεσσαλονίκης

Μαγνήτης για τους τουρίστες από τα Βαλκάνια το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών της Θεσσαλονίκης

Πιστεύοντας πως το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως πόλος έλξης τουριστών, και μάλιστα κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της περιοχής, αλλά και γενικότερα της κεντρικής Μακεδονίας έχουν κανονίσει για αύριο, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2005, ξενάγηση στους χώρους του, προκειμένου να…

Πιστεύοντας πως το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει<…> ως πόλος έλξης τουριστών, και μάλιστα κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της περιοχής, αλλά και γενικότερα της κεντρικής Μακεδονίας έχουν κανονίσει για αύριο, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2005, ξενάγηση στους χώρους του, προκειμένου να το γνωρίσουν καλύτερα και να το συστήσουν στη συνέχεια στους πελάτες τους.

Αναλυτικότερα, η ξενάγηση των πρακτόρων στους χώρους του Κέντρου θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τη προοπτική αξιοποίησης των δυνατοτήτων του Κέντρου στο πλαίσιο των τουριστικών δραστηριοτήτων.

Ακόμα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι πράκτορες θα παρακολουθήσουν την προβολή στο Πλανητάριο με τίτλο `Όαση στο Διάστημα`. Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο, εμβαδού 15.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, που δημιουργούν στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ένα πρωτοποριακό και υπερσύγχρονο ίδρυμα, μοναδικό για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου λειτουργούν, μεταξύ άλλων, κοσμοθέατρο 300 θέσεων με γιγαντιαία οθόνη και πολλαπλές προβολές ταινιών επιστημονικού και ερευνητικού χαρακτήρα, πλανητάριο 150 θέσεων, σύστημα εικονικής πραγματικότητας, χώροι περιοδικών εκθέσεων, συνεδριακό κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 200 άτομα, τεχνικά εργαστήρια και χώρος στάθμευσης.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα αποτελεί κοινωφελή πολιτιστικό και επιμορφωτικό φορέα, που συμβάλλει στην διάχυση της επιστήμης και προβάλλει τον τεχνικό πολιτισμό. Αποστολή του είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον και να αναπτύξει δραστηριότητες για την κατανόηση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας από τους νέους και το ευρύτερο κοινό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024