Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλο το ενδιαφέρον Δωδεκανήσιων τουριστικών επιχειρήσεων για επιδοτούμενα προγράμματα

Μεγάλο το ενδιαφέρον Δωδεκανήσιων τουριστικών επιχειρήσεων για επιδοτούμενα προγράμματα

Μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων υπεβλήθησαν από Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες στη ΔΕΤΑΠ, στην Αναπτυξιακή Εταιρίατου Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τους τελευταίους 8 μήνες με καταληκτική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων τους την […]

Μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων υπεβλήθησαν από Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες στη ΔΕΤΑΠ, στην Αναπτυξιακή Εταιρία<...>του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τους τελευταίους 8 μήνες με καταληκτική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων τους την 30η Ιουνίου 2006. Οι επιχειρηματίες υπέβαλαν προτάσεις για συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσφορά ενός ποιοτικότερου δωδεκανησιακού τουριστικού προϊόντος. Ο αριθμός των προτάσεων που κατετέθη στο Τμήμα Επενδυτικών Προγραμμάτων της εταιρίας έφτασε τις 228 και ο συνολικός προϋπολογισμός τους τα 16.250.211,48 ευρώ.

Τη μερίδα του λέοντος στο σύνολο των υποβληθέντων προτάσεων (88% αυτών) κατέχουν αυτές των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων. Ο αριθμός αυτών των προτάσεων ανήλθε στις 195 με συνολικό προϋπολογισμό 13.765.157,88 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, των οποίων οι προτάσεις θα εγκριθούν, θα επιχορηγηθούν με ποσοστό 50% για επενδύσεις αναβάθμισης, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των καταλυμάτων τους.

Το 10% των κατατεθειμένων προτάσεων αφορούν σε προτάσεις των ιδιοκτητών εστιατορίων. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν 23 προτάσεις ύψους 1.513.421,62 ευρώ, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν κατά το ήμισυ για την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη διάδοση της τοπικής και ελληνικής κουζίνας και ενισχύουν τις επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να αποκτήσουν το σήμα του Ε.Ο.Τ. για την ελληνική κουζίνα.

Ενώ, τέλος, στο πρόγραμμα το οποίο επιχορηγεί τουριστικές επιχειρήσεις προκειμένου να υλοποιήσουν ενέργειες προώθησης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους υπέβαλαν πρόταση 10 επιχειρηματίες μόνο από το νησί της Ρόδου. Ο προϋπολογισμός αυτών των προτάσεων έφτασε τα 971.631,98 ευρώ. Η επιδότηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις, των οποίων οι προτάσεις θα εγκριθούν ανέρχεται στο 40% του κόστους της επένδυσής τους.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι την περίοδο από το 2002 έως και Νοέμβριο του 2005 ο αριθμός των προτάσεων που είχαν κατατεθεί έφθαναν τις 300 και σε διάστημα μόλις 8 μηνών δηλαδή από Νοέμβριο του 2005 έως και την 30η Ιουνίου 2006 κατατέθηκαν 228 προτάσεις υπερκαλύπτοντας και τον αρχικό στόχο των 100 προτάσεων που έχει τεθεί από την διοίκηση της εταιρίας.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των προτάσεων, που ήταν 132, κατατέθηκαν από τους επιχειρηματίες της Ρόδου, γεγονός το οποίο είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο λόγω και του αριθμού των επιχειρήσεων του νησιού. Παρόλα αυτά, 80 προτάσεις ανήκουν σε επιχειρηματίες μικρών νησιών του νομού. Δηλαδή, σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των προτάσεων προέρχεται από νησιά πέραν της Ρόδου και της Κω. `Αξιο αναφοράς είναι, τέλος, το γεγονός ότι ειδικά για το πρόγραμμα επιδότησης τουριστικών καταλυμάτων προτάσεις κατατέθηκαν από επιχειρηματίες από όλο το νομό Δωδεκανήσου. Συγκεκριμένα, πρόταση υπέβαλαν ιδιοκτήτες καταλυμάτων από 11 νησιά της Δωδεκανήσου.

Στη διαμόρφωση των παραπάνω αποτελεσμάτων σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι ενέργειες δημοσιότητας, που πραγματοποίησε η ΔΕΤΑΠ τους τελευταίους μήνες. Η ΔΕΤΑΠ τους μήνες Φεβρουάριο έως και Μάιο του έτους 2006 πραγματοποίησε σειρά από ενημερωτικές ημερίδες σε συνεργασία με τους δήμους Λινδίων, Πεταλούδων, Καλλιθέας, Ιαλυσού και Αφάντου, και παρουσίασε τα προγράμματα σε εκδηλώσεις που οργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου στα νησιά Λέρο, Κάλυμνο, Σύμη, Κάρπαθο, Αστυπάλαια, Πάτμο και Λειψούς. Επίσης, την ίδια περίοδο απέστειλε μαζικά επιστολές με όλο το απαραίτητο υλικό για τα προγράμματα επιδότησης σε 950 επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ενημερωθούν και αυτοί οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις ημερίδες και τις εκδηλώσεις. Τέλος, σημαντική αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά η συνεργασία της εταιρείας με το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου το οποίο λειτούργησε συμπληρωματικά στην γνωστοποίηση αλλά και πληροφόρηση των επιχειρηματιών αναφορικά με τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024