Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεσσηνία: Ιδανικός προορισμός Θεματικού Τουρισμού
Συνέδριο του Ομίλου Εξπρές Καλοφωλιά για τον θεματικό τουρισμό στη Μεσσηνία

Μεσσηνία: Ιδανικός προορισμός Θεματικού Τουρισμού

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πουσσαίος κήρυξε εκ μέρους του Yπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού την έναρξη των εργασιών της συνεδριακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Όμιλος Εξπρές Καλοφωλιά την […]

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πουσσαίος κήρυξε εκ μέρους του Yπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού<...> την έναρξη των εργασιών της συνεδριακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Όμιλος Εξπρές Καλοφωλιά την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Filoxenia της Καλαμάτας, με θέμα “Μεσσηνία: Ιδανικός προορισμός Θεματικού Τουρισμού”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της δυναμικής του Nομού Μεσσηνίας και των νέων δεδομένων που διαμορφώνουν οι ειδικές μορφές τουρισμού, που αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος για τη Μεσσηνία ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις, διαβλέποντας ότι η αξιοποίηση, αλλά και η ανάδειξη των επιμέρους ιδιαιτεροτήτων του κάθε προορισμού, δηλαδή των λεγόμενων νέων και ειδικών μορφών τουρισμού, που με μία λέξη ορίζονται ως θεματικός ή εναλλακτικός τουρισμός, αποτελούν τη μόνη πραγματική διέξοδο της ελληνικής περιφέρειας και στην προκειμένη περίπτωση της Μεσσηνίας, για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού – και μάλιστα σε 12μηνη βάση.

Οι εργασίες του συνεδρίου ήταν χωρισμένες σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, με θέμα “Η σημερινή πραγματικότητα και οι μελλοντικές δυνατότητες”, μίλησαν η πρόεδρος της Ν.Ε. Τουριστικής Προβολής της Ν.Α. Μεσσηνίας κα Αντωνία Μπούζα με θέμα “Το χθες, το σήμερα και το τουριστικό αύριο της Μεσσηνίας”, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκος Μπασακίδης με θέμα “Σχεδιασμός – Στόχοι – Οργάνωση και προβολή”, ο αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. κ. Νίκος Κατσικερός για το παράδειγμα της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, η υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Μελών του ΣΕΤΕ, κα Ματίνα Σουμή, με θέμα “Αλήθειες και ψέματα για τον εναλλακτικό τουρισμό» και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Σπύρος Λαγονικάκος για την “Ποιότητα και νέες υπηρεσίες από ξενοδοχειακές μονάδες”.

Στη δεύτερη ενότητα, “Συνεδριακός, θαλάσσιος και καταδυτικός τουρισμός”, μίλησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Γιώργος Καραμπάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόταση για τη δημιουργία Γραφείου Συνεδρίων, ενώ οι κ.κ. Νίκος Τζανουδάκης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκπαιδευτών Κατάδυσης, και Απόστολος Παπαδόπουλος, ταμίας της Ένωσης Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού, αναφέρθηκαν στις προοπτικές ανάπτυξης στη Μεσσηνία του καταδυτικού και θαλάσσιου τουρισμού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με χορηγούς τις εταιρίες Vodafone, Μαρίνα Καλαμάτας, Interamerican και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ξενοδόχων Μεσσηνίας και την υποστήριξη της Οινομεσσηνιακής Α.Ε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024