Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης σε μήνυμα του επισημαίνει τα ακόλουθα. Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού συμπίπτει με […]

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης σε μήνυμα του επισημαίνει<...> τα ακόλουθα.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού συμπίπτει με μια δύσκολη για την ανθρωπότητα περίοδο, από την οποία επηρεάζεται, όπως είναι φυσικό και ο παγκόσμιος τουρισμός.

Παρά τις εξωγενείς δυσκολίες υπάρχει αισιοδοξία πως ο τουρισμός θα επιβιώσει σε μια ακόμη διεθνή κρίση και θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για την προσέγγιση των λαών και την αποκατάσταση της ειρήνης και της συνεργασίας των κρατών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει τον ελληνικό τουρισμό σε φάση ανάπτυξης, με κυρίαρχο στοιχείο την υλοποίηση της στρατηγικής ποιότητας, της μοναδικής επιλογής για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Σε συνδυασμό με την θεαματική βελτίωση των υποδομών και με την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και με όλα τα κίνητρα που ενισχύουν την προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των τουριστικών υπηρεσιών, η Ελλάδα δίνει με εμπιστοσύνη τη μάχη της ποιότητας.

Το γεγονός αυτό θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κρίσης. Οι αντοχές του ελληνικού τουρισμού, άλλωστε, έχουν φανεί σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, όπως πιο πρόσφατα, ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία.

Υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία που μας κάνουν αισιόδοξους για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, όπως είναι: Η βελτιωμένη γενική εικόνα της χώρας, μετά την είσοδο μας στην ΟΝΕ και την επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας της.
Οι συνθήκες σταθερού και θετικού περιβάλλοντος που παρέχει η χώρα μας από άποψη ασφάλειας, οικονομικής ανάπτυξης, βιοτικού επιπέδου και πολιτικής ομαλότητας της αναδεικνύουν σε ένα ισχυρό και απόλυτα ασφαλή πόλο προσέλκυσης τουριστικού ρεύματος.
Η βελτίωση, ο εκσυγχρονισμός και ο εμπλουτισμός σημαντικών υποδομών (μετρό, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο) και των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, καθώς και η γενικότερη βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή και σταθερή παρουσία στην διεθνή τουριστική αγορά, που με την προσπάθεια όλων βελτιώνει διαρκών την απόδοση της. Είμαι σίγουρος ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά διότι μας αξίζει.

Είμαστε καλοί αλλά πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Να κάνουμε την Ελλάδα μόδα έτσι ώστε να αισθάνεται ο κάθε πολίτης του κόσμου ότι κάτι του λείπει αν δεν έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024