Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςBritish Airways: Περικοπές δρομολογίων σε όλο τον κόσμο

British Airways: Περικοπές δρομολογίων σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας British Airways, η εταιρία προβαίνει σε αλλαγές δρομολογίων, με στόχο την ιδανικότερη αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων και μέσων της. Η εταιρία θα περιορίσει τις […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας British Airways<.>, η εταιρία προβαίνει σε αλλαγές δρομολογίων<...>, με στόχο την ιδανικότερη αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων και μέσων της.

Η εταιρία θα περιορίσει τις πτήσεις της προς τις ΗΠΑ και βελτιστοποιεί αρκετά υπερατλαντικά και ευρωπαϊκά δρομολόγια. Οι αλλαγές αυτές ευθυγραμμίζονται με την απόσυρση συγκεκριμένου αριθμού αεροσκαφών και με τη μείωση της μεταφορικής της ικανότητας κατά 9%.

Ειδικότερα οι αλλαγές είναι: Περικοπή μιας πτήσης από τα καθημερινά δρομολόγια Λονδίνο, Χίθροου προς Νέα Υόρκη, JFK, και Βοστώνη καθώς και πέντε ακόμα πτήσεων από το εβδομαδιαίο δρομολόγιο προς Ουάσινγκτον.
Αναστολή της καθημερινής πτήσης από Λονδίνο Γκάτγουικ – Νέα Υόρκη JFK και Βοστώνη και μείωση πτήσεων από το Γκάτγουικ προς Σαν Ντιέγκο και Χιούστον.
Μείωση των πτήσεων για Μέση Ανατολή από Χίθροου προς Ντουμπάι, Μπαχρέιν, Ντόχα, Άμπου Ντάμπι, Τζέντα, και Κουβέιτ.
Συνεχίζεται η αναστολή της πτήσης Χίθροου – Ισλαμαμπάντ.
Αποσύρεται το δρομολόγιο Χίθροου – Μπέλφαστ.
Αναστέλλονται οκτώ ευρωπαϊκά δρομολόγια από Γκάντγουικ προς Στοχόλμη, Ζυρίχη, Γκντανσκ, Σάινον, Κορκ, Γκέτενμπεργκ, Ρότερνταμ, και Μοντπελιά. Επιπλέον, θα περικοπούν ακόμα 20 ημερήσιες πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Η πτήση Γκάτγουικ – Λιόν μεταφέρεται στο Χίθροου και η πτήση Χίθροου – Μπολόνια μεταφέρεται στο Γκάτγουικ και μειώνονται οι πτήσεις από Χίθροου προς Σάο Πάολο και Ρίο ντε Τζανέιρο.
Συνολικά, οι πτήσεις της εταιρίας μειώνονται εβδομαδιαίως κατά 190, ενώ πολλές αναχωρήσεις σχεδιάζεται να μεταφερθούν από το Γκάτγουικ στο Χίθροου.

Ο David Spurloock, Διευθυντής Στρατηγικής της British Airways, δήλωσε ότι ‘οι παρούσες δύσκολες συνθήκες απαιτούν τη λήψη αυστηρών μέτρων. Εστιάζουμε με την προσοχή μας στη βελτίωση της παραγωγικότητας της εταιρίας. Αυτή είναι η πρώτη φάση μέτρων απέναντι στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Εξετάζουμε την αγορά και το δίκτυο μας σε εβδομαδιαία βάση και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα για τη βιωσιμότητα της εταιρίας’.

Πάντως, δεδομένου ότι πολλές αεροπορικές εταιρίες αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και πριν τα γεγονότα της 11ης Νοεμβρίου, πλανάται η ιδέα ότι οι βεβιασμένες κινήσεις τους όσον αφορά απολύσεις προσωπικού και μειώσεις δρομολογίων μάλλον προσχεδιασμένες ήταν και απλώς περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιηθούν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024