Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι Έλληνες προτιμούν τις θαλάσσιες μεταφορές από τις αεροπορικές

Οι Έλληνες προτιμούν τις θαλάσσιες μεταφορές από τις αεροπορικές

Από τα στοιχεία του λιμανιού και του αεροδρομίου του Ηρακλείου βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες προτιμούν να μετακινηθούν στην Κρήτη με το καράβι παρά με το αεροπλάνο. Η […]

Από τα στοιχεία του λιμανιού και του αεροδρομίου του Ηρακλείου βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες προτιμούν να μετακινηθούν<...> στην Κρήτη<.> με το καράβι παρά με το αεροπλάνο.

Η κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου παρουσιάζεται σχετικά αυξημένη, ενώ στο αεροδρόμιο μειωμένη.

Από τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προκύπτει μεγάλη πτώση στα εσωτερικά δρομολόγια, ενώ υπάρχει πτώση, αλλά αισθητά μικρότερη, στις ναυλωμένες πτήσεις.

Όπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Κακλαμάνης, τον Ιούλιο σημειώθηκε πτώση της τάξης του 2% στις ναυλωμένες πτήσεις, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, ενώ η πτώση στις πτήσεις εσωτερικού τον ίδιο μήνα, φθάνει το 17%.

Ικανοποιητική είναι η κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ ήδη σε κάποια δρομολόγια πλοίων, πριν και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος καμπίνα για να ταξιδέψει.

Αναφερόμενος στην επιβατική κίνηση τον Ιούλιο, ο διευθυντής πωλήσεων των “Μινωικών Γραμμών” Γιάννης Ράλλης, είπε ότι ήταν περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Όσον αφορά στον Αύγουστο, σχολίασε ότι ίσως η κίνηση να είναι λίγο αυξημένη, συγκριτικά με πέρσι. “Πιστεύω, είπε, ότι ο ίδιος κόσμος που διακινήθηκε με τα πλοία μας πέρσι, θα διακινηθεί και φέτος. Χίλια άτομα περισσότερα ή λιγότερα, δεν είναι ένα νούμερο υπολογίσιμο, σ’ ένα όγκο περίπου 300.000 επιβατών”.

Ο κ. Ράλλης είπε, ότι οι “Μινωικές Γραμμές” έχουν προγραμματίσει για τον Αύγουστο, πολλά ημερήσια δρομολόγια, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, εκτός την Τετάρτη 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024