Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΟι ξενοδόχοι προσκαλούν τους Γερμανούς για city break στη Θεσσαλονίκη
Προορισμός

Οι ξενοδόχοι προσκαλούν τους Γερμανούς για city break στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη επιθυμεί να καθιερωθεί στα τουριστικά πακέτα της Γερμανίας ως ένας δημοφιλής προορισμός που συνδυάζει καλύτερα την ποιότητα με την τιμή, έχει εύκολη αεροπορική πρόσβαση με απευθείας συνδέσεις που περιλαμβάνουν αρκετές γερμανικές πόλεις, διαθέτει εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και απευθύνεται με αξιώσεις σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα.

Τις προοπτικές ανόδου του τουριστικού ρεύματος για το 2014 διερεύνησε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στις επαφές που είχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου, από τις 5 ως τις 9 Μαρτίου. Κύριος στόχος παραμένει η προβολή της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού για Γερμανούς επισκέπτες, 12 μήνες το χρόνο, μαζί με όλες τις θεματικές ενότητες π.χ. γαστρονομία, μνημεία, μουσεία, φυσιολατρία, κοντινές αποδράσεις κ.λπ.

Η Θεσσαλονίκη επιθυμεί να καθιερωθεί στα τουριστικά πακέτα της Γερμανίας ως ένας δημοφιλής προορισμός που συνδυάζει καλύτερα την ποιότητα με την τιμή, έχει εύκολη αεροπορική πρόσβαση με απευθείας συνδέσεις που περιλαμβάνουν αρκετές γερμανικές πόλεις, διαθέτει εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και απευθύνεται με αξιώσεις σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα. Ακόμη, η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να προτιμηθεί από ανθρώπους τρίτης ηλικίας που έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν όλο το χρόνο, γιατί είναι εκείνος ο προορισμός που ικανοποιεί τις προτιμήσεις τους και παράλληλα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σταθμό για όσους κάνουν το γύρο της Ελλάδας (round trip τουρισμός).  

Οι εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ δείχνουν άνοδο των αφίξεων από Γερμανία για φέτος μεταξύ 2,5 και 2,7 εκατομμυρίων, από 2,3 εκατομμύρια το 2013 και έτσι η Θεσσαλονίκη συντονίζει τις προσπάθειές της για να αυξήσει τον αριθμό των Γερμανών που την επισκέπτονται, ώστε να “εκμεταλλευτεί” το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται υπέρ της χώρας μας. Για το σκοπό αυτό, η διοίκηση της ΕΞΘ είχε στο Βερολίνο συζητήσεις με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών και τουριστικών γραφείων, αλλά και με wholesalers, καθώς και με εκπροσώπους εταιρείας δημοσίων σχέσεων που δραστηριοποιείται στην προώθηση ταξιδιωτικών προορισμών στη γερμανική αγορά.

Την ΕΞΘ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, το μέλος του ΔΣ κα Έβελυν Χριστοπούλου και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη, ενώ στην έκθεση πήραν μέρος και στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης.  

Η ΕΞΘ συμμετείχε στην ITB με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ φιλοξένησε και το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης με εκπρόσωπό του την αντιπρόεδρο κα Μαρία Κεσόγλου. Η ΕΞΘ ευχαριστεί επίσης την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines για τη δωρεάν διάθεση των εισιτηρίων.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): Η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κα Ευδοκία Τσατσούρη, το μέλος του ΔΣ κα Έβελυν Χριστοπούλου, ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος και η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης κα Μαρία Κεσόγλου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024