Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠ. Γερουλάνος: Οι Γερμανοί τουρίστες έχουν αναπτύξει φοβίες για την Ελλάδα
Συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στον Real FM

Π. Γερουλάνος: Οι Γερμανοί τουρίστες έχουν αναπτύξει φοβίες για την Ελλάδα

Είναι η ώρα να στείλουμε πάρα πολύ ξεκάθαρα μηνύματα προς το εξωτερικό ότι θέλουμε τους επισκέπτες, θέλουμε τον τουρισμό, θέλουμε να αναπτυχθεί η οικονομία μας μέσα από αυτόν, τόνισε ο Π. Γερουλάνος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σε ερώτηση για την πολύ μεγάλη μείωση των προκρατήσεων από ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γερμανία, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος τόνισε σε συνέντευξή του ότι πέρυσι ο τουρισμός έφτασε τις υψηλότερες αφίξεις και τα υψηλότερα έσοδα που έχουν γίνει ποτέ, μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. “Αντίθετα θα έλεγα ότι ήταν σε μια πορεία ανάπτυξης και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι δείχνει ότι ο τουρισμός μας μπορεί πραγματικά να είναι ατμομηχανή της ανάκαμψης. Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα όμως είναι ειδικά στη Γερμανία… θα έλεγα ότι δύο χώρες που έχουνε προβλήματα είναι η Αγγλία που είναι μεγάλη αγορά και η Γερμανία που είναι μεγάλη αγορά, η Αγγλία έχει προβλήματα διότι συμπιέζεται αυτή τη στιγμή πάρα πολύ η μεσαία τάξη και τα χρήματα τα οποία έχουν διαθέσιμα για διακοπές είναι λιγότερα, θα δείτε γενικά τις αναχωρήσεις από την Αγγλία να πέφτουν και να προτιμούν προορισμούς οι οποίοι είναι πάρα πολύ φθηνοί, επίσης η αγγλική κυβέρνηση έχει κάνει μια ολόκληρη καμπάνια ζητώντας από τους Βρετανούς να μείνουν για την Ολυμπιακή χρονιά στην Αγγλία.

Στη Γερμανία όμως το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και προέρχεται από κάτι άλλο.Όταν ήμουν στο Βερολίνο αυτά τα οποία άκουσα ήτανε οι εξής τρεις φοβίες: η μία φοβία, στην ποία δίνω σημασία, αλλά σε μέτριο βαθμό, είναι η φοβία ότι ‘μπορεί να βρεθούμε μπλεγμένοι μέσα σε μια κινητοποίηση και να πάθουμε κάποιο κακό’ -αυτό υπήρχε και πέρυσι ως φοβία και το αντιμετωπίσαμε. Η δεύτερη είναι μια νοοτροπία ότι ‘εμείς τα δώσαμε όλα στην Ελλάδα και δε θέλουμε να δώσουμε τίποτα άλλο, άρα δεν πάμε διακοπές στην Ελλάδα’, αυτή είναι μια αντιμετώπιση που φτάνει τα όρια του ρατσισμού και είναι κάτι το οποίο θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να ανατραπεί”.

“Το τρίτο όμως, το οποίο με απασχολεί περισσότερο”,  συνέχισε ο κ. Γερουλάνος, “είναι ότι πάρα πολλοί Γερμανοί, οι οποίοι λένε ότι ‘εμείς θέλουμε να πάμε στην Ελλάδα, θέλουμε να κάνουμε κάθε τι για να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά φοβόμαστε διότι έχουμε δει πράγματα να συμβαίνουν στην Ελλάδα όπου μπορούμε να βρεθούμε σε κίνδυνο, δηλαδή μπορεί να βρεθούμε να μας χτυπήσει κάποιος ή να εκφράσει την οργή του για αυτό το οποίο ζει απλώς επειδή είμαστε Γερμανοί πολίτες’. Αυτή η εικόνα πρέπει να ανατραπεί πάρα πολύ γρήγορα διότι πραγματικά αυτοί είναι άνθρωποι που πονάνε την Ελλάδα, αγαπάνε την Ελλάδα, έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα και η νοοτροπία τους αυτή τη στιγμή είναι ‘ρε παιδιά αφήστε να ηρεμήσει λίγο το κλίμα και να έρθουμε του χρόνου’. Αυτό το ‘να έρθουμε του χρόνου’ είναι για εμάς καταστροφή. Χρειαζόμαστε τον γερμανικό τουρισμό και με το να συμπεριφερόμαστε απέναντι σε Γερμανούς πολίτες λες και αυτοί φταίνε για αυτά τα οποία ζούμε είναι πιστεύω λάθος. Λοιπόν, τούτη είναι η ώρα να στείλουμε πάρα πολύ ξεκάθαρα μηνύματα προς το εξωτερικό ότι εμείς θέλουμε τους επισκέπτες, θέλουμε τον τουρισμό, θέλουμε να αναπτυχθεί η οικονομία μας μέσα από αυτό και να αφήσουμε τις δηλώσεις, οι οποίες μόνο κακό κάνουνε και σε μας και σε άλλους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024