Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Αναγκαίες οι αλλαγές στον ΕΟΤ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Αναγκαίες οι αλλαγές στον ΕΟΤ

Ως αναγκαία χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση που πρόκειται να συντελεστεί στις αρμοδιότητες τόσο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ, όσο και της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού

Ως αναγκαία χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση που πρόκειται να συντελεστεί στις αρμοδιότητες τόσο<...> του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ, όσο και της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – ο γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Κυριάκος Ρερές.

Ειδικότερα, ο κ. Ρερές επισήμανε ότι η έως τώρα ηγεσία δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ως εκ τούτου η επικείμενη αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ασκούμενης τουριστικής πολιτικής της χώρας και κατ` επέκταση τη μεγιστοποίηση των κερδών.

Σχετικά με το θέμα της άρσης των περιορισμών για την ανέγερση ξενοδοχείων ακόμα και σε περιοχές που σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς `κορεσμού`, ο κ. Ρερές σχολίασε το ζήτημα χωρίζοντάς το σε δυο σκέλη.

Απ` τη μια πλευρά, ο γενικός διευθυντής της ΠΟΞ υπογράμμισε ότι ουσιαστικά οι λεγόμενες κορεσμένες περιοχές είναι πολύ λίγες. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι, στις εν λόγω περιοχές, ανασταλτικός παράγοντας για την ανοικοδόμηση νέων μονάδων είναι τόσο η γραφειοκρατία όσο η ανεπάρκεια των οικοπέδων.

Ακολούθως και όσον αφορά την προαναφερθείσα `άρση των περιορισμών`, ο κ. Ρερές τόνισε ότι, εφόσον το μέτρο δεν έχει ακόμη ψηφιστεί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί, οπωσδήποτε όμως είναι υπέρ οποιασδήποτε άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων σημείωσε ότι η φετινή συρρίκνωση στα έσοδα των ξενοδοχείων ξεπέρασε τα επίπεδα του 30% συγκριτικά με το 2002 πτώση που αποδίδεται κατά ένα σημαντικό μέρος στην ανυπαρξία ουσιαστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024