Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφάσισε η Π.Ν.Ο.

Παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφάσισε η Π.Ν.Ο.

Την παράταση των απεργιακών της κινητοποιήσεων μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, 24 Φεβρουαρίου, αποφάσισε σε χτεσινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία – Π.Ν.Ο., δυσχεραίνοντας κατά αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερο την κατάσταση της νησιωτικής χώρας…

Την παράταση των απεργιακών της κινητοποιήσεων μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, 24 Φεβρουαρίου, αποφάσισε σε χτεσινή της συνεδρίαση<...>η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία – Π.Ν.Ο., δυσχεραίνοντας κατά αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερο την κατάσταση της νησιωτικής χώρας και τις ζωές των κατοίκων της, την στιγμή μάλιστα που το Πρωτοδικείο Πειραιά εκδίκαζε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη και καταχρηστική.

Εντωμεταξύ, συνάντηση με αντικείμενο τα οικονομικά αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο Υπουργείων και διερευνώνται οι τρόποι για την αντιμετώπιση τους, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

“Ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα στους εργαζόμενους να κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά αυτές θα πρέπει να είναι ανάλογες των αιτημάτων τους. Η κυβέρνηση θα συζητήσει όλα τα λογικά αιτήματα όχι όμως υπό το κράτος πιέσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης, ενώ από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος, υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση είναι παγίως υπέρ του διαλόγου και της συναίνεσης”. Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφων αν η κυβέρνηση προτίθεται να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση, που περιλαμβάνεται μεταξύ των αιτημάτων της Π.Ν.Ο., ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι “δεν υπάρχει σκέψη για απόσυρσή του”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024