Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαρέμβαση Πρωθυπουργού και Ε.Ε. ζητά η Νομαρχία Κυκλάδων

Παρέμβαση Πρωθυπουργού και Ε.Ε. ζητά η Νομαρχία Κυκλάδων

Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, για τη διασφάλιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυκλάδων με τον Πειραιά, ζητά η Νομαρχία Κυκλάδων, η οποία προχωρά για το ίδιο θέμα και προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τον Νομάρχη Κυκλάδων…

Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, για τη διασφάλιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυκλάδων με τον Πειραιά, ζητά<...>η Νομαρχία Κυκλάδων, η οποία προχωρά για το ίδιο θέμα και προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τον Νομάρχη Κυκλάδων, κ. Δημήτρη Μπάιλα, ήδη έχει ανατεθεί σε ειδικό γραφείο η διαδικασία προώθησης του σχετικού φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο έγγραφο που συντάσσεται θα αναφέρεται μεταξύ των άλλων ως αιτία της προσφυγής “η αδυναμία ελεύθερης διακίνησης των πολιτών μέσα στις Κυκλάδες και προς την ηπειρωτική χώρα”.

Μάλιστα, στην προχτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων, αποφασίστηκε οι νομαρχιακοί σύμβουλοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, αλλά και να ξεκινήσει νέος γύρος κινητοποιήσεων, με στόχο την βελτίωση της σημερινής ακτοπλοϊκής κατάστασης.

Όπως αναφέρουν `Τα Νέα`, η βλάβη στο επιβατηγό πλοίο `Αγιος Γεώργιος έφερε, εκτός από τις ανατροπές και τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων, και ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κυρίως στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, με συνέπεια να πλήττεται σοβαρά και ο τουρισμός των νησιών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024