Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠληγή για τον τουρισμό των Μαλίων στην Κρήτη τα παράνομα τετράτροχα μοτοποδήλατα

Πληγή για τον τουρισμό των Μαλίων στην Κρήτη τα παράνομα τετράτροχα μοτοποδήλατα

Διαμαρτύρεται με επιστολή του προς το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και την διεύθυνση Τουριστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, ο δήμαρχος Μαλίων, κ. Κωστής Λαγουδάκης, για την παράνομη εκμίσθωση τετράτροχων μοτοποδηλάτων, κυρίως […]

Διαμαρτύρεται με επιστολή του προς το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και την διεύθυνση Τουριστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής<...> Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, ο δήμαρχος Μαλίων, κ. Κωστής Λαγουδάκης, για την παράνομη εκμίσθωση τετράτροχων μοτοποδηλάτων, κυρίως λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος και του θορύβου που προκαλούν.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, προστέθηκε – από το περασμένο έτος – η κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοποδηλάτων. Τα εν λόγω οχήματα, από τις αρχές του 2003, ταξινομούνται κανονικά από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και επιχειρηματίες του κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, έχουν προχωρήσει σε αγορές πολλών εκατοντάδων, επειδή παρουσιάζουν ζήτηση από τους νεαρούς τουρίστες. Ως έχει σήμερα το καθεστώς δεν μπορούν να ενταχθούν στη δυναμικότητα των επιχειρήσεών τους, με αποτέλεσμα να εκμισθώνονται παράνομα.

Ωστόσο, με την κυκλοφορία των οχημάτων αυτών, οχημάτων μόδας θα λέγαμε, έχει επιβαρυνθεί επικίνδυνα η περιοχή μας κυκλοφοριακά, και έχει μετατραπεί σε μια απέραντη και ανεξέλεγκτη πίστα. Κυκλοφορούν όλες τις ώρες, κατά ομάδες 15-20-30 οχημάτων, κορνάρουν συνεχώς, επιδίδονται σε επικίνδυνες δεξιοτεχνίες, εισβάλλουν σε καταστήματα και ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα, να κατακλύζεται το γραφείο μου, καθημερινά από αγανακτισμένους γονείς, υπερήλικες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες που αδυνατούν να βιώσουν στην περιοχή μας και να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Συχνά είναι τα ατυχήματα με πολλαπλούς τραυματισμούς αφού οδηγούνται από ανήλικους αλλοδαπούς, χωρίς κράνος, ακόμα και χωρίς άδεια οδήγησης. Μεταφέρουμε φωνή αγωνίας και διαμαρτυρίας για την τύχη του προνομιακού τόπου μας. Καθημερινά φθίνει και υποβαθμίζεται από τη νέα μάστιγα. Στο βωμό του κέρδους ξεπηδούν καθημερινά χώροι παράνομης εκμίσθωσης παντού: στους δημοτικούς δρόμους, μέσα στο συνεκτικό τμήμα της πόλης των Μαλίων ακόμη και απέναντι από το Δημαρχείο μας.

Ζητούμε να ληφθούν υπόψη σας τα ανωτέρω και να αποφύγετε να επιτρέψετε την εκμίσθωσή τους. Πώς αλλιώς θα προστατεύσουμε τους δημότες, τους επισκέπτες, τις υψηλές επενδύσεις, την ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής μας όταν προστεθούν ακόμα περισσότερα όμοια οχήματα; Πώς θα απαντήσουμε στους δημότες, στους γονείς όταν αδυνατούν να κυκλοφορήσουν στον τόπο τους; Ποιος ο ρόλος των ΟΤΑ όταν γίνονται όμηροι μιας ξέφρενης και ανεξέλεγκτης κατάστασης, που, με ελλιπή αστυνόμευση, κυριολεκτικά μετατρέπεται σε ζούγκλα;

Φρονούμε ότι έχουμε αυτονόητα χρέος να προστατεύσουμε την περιοχή μας και να μην επιτρέψουμε άλλο τον καθημερινό βιασμό της”, αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή τελειώνοντας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024