Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠΟΕΣΕ: Ακόμη περιμένουμε τη μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 9%
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων

ΠΟΕΣΕ: Ακόμη περιμένουμε τη μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 9%

Η ΠΟΕΣΕ απέστειλε στον πρωθυπουργό επιστολή, αναφέροντας ότι ο κλάδος Εστίασης & Συναφών Επαγγελμάτων εμπαίζεται από το πολιτικό σύστημα, καθώς αν και ο ίδιος υποσχέθηκε προσωπικά την άμεση μείωση του ΦΠΑ 23% στην εστίαση, 6 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας δεν έχει υλοποιήσει αυτή την υπόσχεση.

Η ΠΟΕΣΕ απέστειλε στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά επιστολή, στην οποία τονίζει ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης, μετά από εντολή του κ. Σαμαρά προς αυτόν, διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία ότι με το πρώτο Νομοσχέδιο ως Κυβέρνηση θα υπήρχε και η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 9%. “Δυστυχώς, 6 μήνες μετά δεν έχετε υλοποιήσει την υπόσχεση – υποχρέωσή σας, ούτε συμπεριλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ στο Φορολογικό Νομοσχέδιο που θα καταθέσετε την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή”, λέει η ΠΟΕΣΕ.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Κύριε πρόεδρε,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση των 120.000 επαγγελματιών του κλάδου Εστίασης & Συναφών Επαγγελμάτων που εκπροσωπούμε, γιατί μια ακόμη φορά ο κλάδος εμπαίζεται από το πολιτικό σύστημα, το οποίο άλλα λέει προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά. Υποσχεθήκατε εσείς προσωπικά για την άμεση μείωση του ΦΠΑ 23% στην Εστίαση αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας (Ζάππειο, Γενική Συνέλευση Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και δημόσιες δηλώσεις σας).

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2012 συναντήθηκε το προεδρείο μας με τον κ. Μηταράκη, μετά από εντολή σας προς αυτόν, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι με το πρώτο Νομοσχέδιο που θα καταθέτατε ως Κυβέρνηση θα υπήρχε και η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 9%.

Δυστυχώς, 6 μήνες μετά δεν έχετε υλοποιήσει την υπόσχεση – υποχρέωσή σας, ούτε συμπεριλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ στο Φορολογικό Νομοσχέδιο που θα καταθέσετε την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή.

Ο κλάδος διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται στο κόκκινο και οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα ο τζίρος μας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Μιλώντας προ ημερών στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, είπατε ότι ‘είστε με την μεσαία τάξη’, την οποία βέβαια υπερφορολογείτε αυξάνοντας την φορολόγηση κατά 50%, 80% έως και 420% (ατομικές επιχειρήσεις, ΟΕ, ΕΕ), διαχωρίζοντας τους επαγγελματίες από τους άλλους πολίτες (κατάργηση αφορολόγητου, φοροαπαλλαγών, ιατρικά έξοδα, αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, αύξηση του δημοτικού φόρου από 0,5% σε 2% επί του τζίρου στα κρυφά, με το μεσοπρόθεσμο). Αυτά είχατε στο μυαλό σας όταν λέγατε ‘είμαι με την μεσαία τάξη’. Πως άραγε εννοεί το πατριωτικό καθήκον ο κ. Στουρνάρας, με τη μείωση κατά 16,5% του φόρου στις μεγάλες επιχειρήσεις που αποτελούν μόλις το 6% του συνόλου;

Κύριε πρόεδρε,

Πατριωτικό καθήκον είναι η στήριξη του συνόλου των επιχειρήσεων που μπορούν να παράγουν πλούτο και θέσεις εργασίας και ιδιαίτερα των μικρών και των αυτοαπασχολουμένων, αυτών που η κυβέρνησή σας με τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που έχουν προγράψει, αλλά που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ δημιουργούν τα τελευταία χρόνια το 80% των νέων καθαρών θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Κύριε πρόεδρε,

Η απογοήτευσή μας είναι τόσο μεγάλη που δε μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι θα εισακουστούμε ή έστω θα διαβάσετε την επιστολή μας ή θα καταδεχθείτε να μας απαντήσετε στο ερώτημα ‘γιατί δεν κάνατε αυτό που με τόση ευκολία πριν από 9 μήνες υποσχεθήκατε;’. Μη μας πείτε βέβαια ότι δεν ξέρατε την κατάσταση της οικονομίας και ούτε βέβαια ότι σας το επέβαλλε η Τρόικα ή ότι με την αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στην εστίαση πετύχατε το στόχο! Να σας θυμίσουμε ότι ενεγράφησαν στον προϋπολογισμό 700 εκατομμύρια για το 2012 και δεν έχετε εισπράξει ούτε το 15% των προϋπολογισθέντων.

Μακάρι να μας διαψεύσετε κάνοντας το αυτονόητο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024