Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροσπάθεια Βαληνάκη για τουριστική συνεργασία Ελλάδας με Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία και Σερβία

Προσπάθεια Βαληνάκη για τουριστική συνεργασία Ελλάδας με Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία και Σερβία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, μαζί με τον υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Αναστάσιο Λιάσκο, συναντήθηκε με τους διαπιστευμένους πρέσβεις της Ελλάδας στη Μόσχα, το Κίεβο, την Aγκυρα και το Βελιγράδι. Θέμα […]

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, μαζί με τον υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Αναστάσιο Λιάσκο, συναντήθηκε με<...> τους διαπιστευμένους πρέσβεις της Ελλάδας στη Μόσχα, το Κίεβο, την Aγκυρα και το Βελιγράδι.

Θέμα της συνάντησης ήταν η συμβολή του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην κυβερνητική προσπάθεια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και ο προγραμματισμός δράσεων και μέτρων, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Τονίστηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Υπουργείου Εξωτερικών να επικουρήσει με μέτρα που εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του, το καθ` ύλην αρμόδιο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο κ. Βαληνάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί και που αφορούν:

  • Στην επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης θεωρήσεων (βίζες).
  • Στην έκδοση θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων και επιμήκυνση της ισχύος τους για “καλής πίστης” ταξιδιώτες, δηλαδή φερέγγυους επισκέπτες (όπως π.χ. επιχειρηματίες).
  • Στη δυνατότητα εξαίρεσης από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας των αιτούντων θεώρησης, εφόσον πρόκειται για “καλής πίστης” ταξιδιώτες.
  • Στη βελτίωση της τεχνολογικής και κτιριακής υποδομής των προξενείων, ιδίως δε των χώρων υποδοχής, ώστε να βελτιωθεί η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο ταξιδιώτης για τη χώρα μας. Ειδικότερα στο μέτρο αυτό εντάσσονται: Η μετεγκατάσταση και αναβάθμιση της Προξενικής μας Αρχής στη Μόσχα. Η μετεγκατάσταση του Γενικού Προξενείου Αγίας Πετρούπολης σε νέο κτήριο τον προσεχή Απρίλιο. Η βελτίωση των υποδομών του Προξενικού Γραφείου στο Πεκίνο. Η βελτίωση των υποδομών στο Προξενείο της Σμύρνης.
  • Στη δημιουργία νέων πρότυπων προξενείων, με πρώτο το νέο Γενικό Προξενείο μας στη Σαγκάη.

Επιπλέον, ο κ. Βαληνάκης τόνισε, ότι, “παρότι με τα νέα μέτρα, η ροή έκδοσης και αριθμός θεωρήσεων βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, εξετάζονται και άλλες κινήσεις, προκειμένου να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο, τις δυνατότητες που το ευρωπαϊκό κεκτημένο παρέχει, πάντοτε εντός του αυστηρού πλαισίου των υποχρεώσεων της χώρας μας που απορρέουν από τη Συνθήκη Schengen.

Ο κ. Βαληνάκης έθεσε εξάλλου το θέμα αυτό σε συναντήσεις που είχε με τους πρέσβεις της Κίνας, της Ρωσίας (26/1/2005) και της Τουρκίας (2/2/2005).

Τέλος υπογράμμισε, ότι το ΥΠΕΞ παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού και στην προώθηση των ελληνικών τουριστικών συμφερόντων, χωρίς όμως τα μέτρα αυτά να μπορούν να υποκαθιστούν ή να ανατρέπουν τους κανόνες της αγοράς και τον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό της τουριστικής βιομηχανίας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αναστάσιος Λιάσκος, ευχαρίστησε για την προσπάθεια προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα που υφίστανται στο θέμα των θεωρήσεων, τονίζοντας ότι η συμπαράσταση του ΥΦΥΠΕΞ στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι σημαντική και ήδη έχουν φανεί τα θετικά αποτελέσματα αυτής της αντίληψης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024