Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΨήφισμα Δήμου Αθηναίων – επαγγελματικών φορέων για το κέντρο της Αθήνας
Αποδίδονται ευθύνες στην Πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και την ΕΛ.ΑΣ.

Ψήφισμα Δήμου Αθηναίων – επαγγελματικών φορέων για το κέντρο της Αθήνας

Κοινό ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων και των επαγγελματικών φορέων για το κέντρο της Αθήνας, μετά τις καταστροφές της 12ης Φεβρουαρίου.

Στην έκδοση κοινού ψηφίσματος σχετικά με το κέντρο της Αθήνας προχώρησαν ο Δήμος Αθηναίων, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος), ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας, η Κίνηση Συλλόγων και Ενεργών Πολιτών για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου και η “Κ-Μ Πρότυπη Γειτονιά” (ΜΚΟ για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής Κεραμεικού-Μεταξουργείου).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η συντονισμένη πυρπόληση δεκάδων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας μετατρέπει σε βεβαιότητα την υποψία ότι κάποιοι, εδώ και καιρό, επιδιώκουν συστηματικά να καταστρέψουν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πρωτεύουσας, να ερημώσουν το ιστορικό και εμπορικό της κέντρο”.

Αποδίδονται ευθύνες στην Πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στην αστυνομία, διότι “μέρες πριν από την καταστροφή η Νομική Σχολή κατελήφθη από τις δυνάμεις της βίας, οι οποίες μάλιστα εξέδωσαν και σχετική δημόσια ανακοίνωση, χωρίς να υπάρξει κάποια έγκαιρη και ουσιώδης αντίδραση ούτε από την Πρυτανεία, ούτε από την Αστυνομία”.

Το Κράτος χαρακτηρίζεται “αδύναμο να εγγυηθεί το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε Αθηναίου να ζει με ασφάλεια στην πόλη του, να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα σε αυτήν, να αναπτύσσει ελεύθερα την επαγγελματική δραστηριότητά του”. Καταλογίζεται ευθύνη και στις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που πρέπει “να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Δεν επιτρέπεται οι διοργανώτριες, κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις να μην περιφρουρούν τον ειρηνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι συνυπογράφοντες δηλώνουν ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε να κρατήσουν ζωντανό τον ζωτικό ιστό της πρωτεύουσας, ότι θα συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών και δεσμεύονται ότι θα σχεδιάσουν τρόπους, ώστε να κερδίσουν ξανά την πόλη. Αιτούν όμως από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς ειλικρινή διάλογο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για τη λήψη συντονισμένων προληπτικών μέτρων, ώστε να μη ζήσουμε ξανά τέτοια καταστροφή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024