Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε ήπιο κλίμα οι αρχαιρεσίες του HATTA

Σε ήπιο κλίμα οι αρχαιρεσίες του HATTA

Σε ήπιο κλίμα διεξήχθησαν η γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) το Σάββατο στην αίθουσα του ΕΒΕΑ όπου ανέδειξαν με ισχυρή πλειοψηφία 121 […]

Σε ήπιο κλίμα διεξήχθησαν η γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA<.>) το Σάββατο στην αίθουσα του ΕΒΕΑ όπου ανέδειξαν<...> με ισχυρή πλειοψηφία 121 ψήφων επί συνόλου ψηφισάντων 181 τον κ. Γιάννη Ευαγγέλου στην πρώτη θέση επικρατέστερο για δεύτερη συνεχόμενη θητεία για την προεδρία του Συνδέσμου έχοντας διαφορά 51 ψήφων από τον κ. Λύσσανδρο Τσιλίδη που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 70 ψήφους. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που έχει ανανεωθεί και σε πρόσωπα θα συγκροτηθεί σε σώμα εντός της ημέρας.

Στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλλης αναφέρθηκε στις ενέργειες που προέβη ο Οργανισμός μετά από προτάσεις του HATTA για τη ρύθμιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών γραφείων (σε άλλο άρθρο αναφέρεται λεπτομερώς ο λόγος του). Ο κ. Πατέλλης δέχθηκε την παρέμβαση του κ. Σταυρόπουλου ο οποίος παρατήρησε ότι δεν γίνονται ενέργειες για στήριξη των γραφείων που πραγματοποιούν outgoing και ticketing, καθώς και του κ. Γκίνη ο οποίος παρατήρησε ότι πρέπει να βοηθηθούν και τα προγράμματα εσωτερικού τουρισμού.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος μίλησε για τη σημαντικότητα του κλάδου ο οποίος έχει καθοριστικό ρόλο στο τελικό εισερχόμενο συνάλλαγμα, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι έξι μήνες μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν πήρε μέτρα για το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος, αλλά αντίθετα εξαγγέλλει αυξητικές τάσεις 'εξαφανίζοντας' έτσι τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό κ. Θάνος Βασιλόπουλος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι είναι ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία οι εργαζόμενοι να τάσσονται στο πλευρό των εργοδοτών στις κινητοποιήσεις τους και τα αιτήματά τους, όμως θα πρέπει να αντιλαμβάνεται κανείς ότι χωρίς τουριστικά γραφεία δεν θα υπάρχει τουρισμός και κατά συνέπεια και θέσεις εργασίας.

Χαιρετισμό τέλος απηύθυνε και ο τέως πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Στεφανίδης.

Ο κ. Γιάννης Ευαγγέλου απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΟΤ τόνισε ότι πρέπει να δοθούν νέες δυνατότητες μέσα από θεσμικές αλλαγές για να μπορέσουν και τα τουριστικά γραφεία να προχωρήσουν σε συνεργασίες μεταξύ τους και να επιβιώσουν και παρατήρησε ότι τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμος παρ' όλες τις προσπάθειες για επικοινωνία με τους αρμόδιους της πολιτείας εισέπραξε αδιαφορία.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας των αρχαιρεσιών ο Σύνδεσμος τίμησε για τη συμβολή τους στον κλάδο και τον τουρισμό γενικότερα, την κα. Φραντζεσκάκη, τον κ. Γερονικόλα, τον κ. Βαρβία Χριστόφορο, τον κ. Παντελίδη Γιώργο και τον κ. Ξυδιά. Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν από κοινού ο κ. Πατέλλης με τον κ. Λιάσκο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024