Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε κήρυξη γενικής πολιτικής επιστράτευσης πληρωμάτων όλων των πλοίων προχώρησε χτες η Κυβέρνηση

Σε κήρυξη γενικής πολιτικής επιστράτευσης πληρωμάτων όλων των πλοίων προχώρησε χτες η Κυβέρνηση

Την κήρυξη γενικής πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων όλων των υπό ελληνική σημαία δρομολογημένων επιβατηγών, επιβατηγών-οχηματαγωγών καιφορτηγών-οχηματαγωγών πλοίων, αποφάσισε από χτες τα ξημερώματα και μέχρι νεοτέρας απόφασης η Κυβέρνηση, καθώς όπως […]

Την κήρυξη γενικής πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων όλων των υπό ελληνική σημαία δρομολογημένων επιβατηγών, επιβατηγών-οχηματαγωγών και<...>φορτηγών-οχηματαγωγών πλοίων, αποφάσισε από χτες τα ξημερώματα και μέχρι νεοτέρας απόφασης η Κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας “από τη συνεχιζόμενη απεργία της Π.Ν.Ο. και λόγω της διακοπής της συγκοινωνίας των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, προκαλείται σοβαρή διαταραχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας και απειλείται άμεσα η υγεία των κατοίκων των νησιών από τη στέρηση τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα πλήττεται το εισόδημα των νησιωτών, αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι αγρότες”.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, από την πλευρά της, αρνείται την επιστράτευση και αποφάσισε να συνεχιστεί η απεργία στα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας, όπου θα επιτρέπεται στα πλοία να δένουν, αλλά όχι να αποπλέουν. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, μετά από πρόσκλησή του, συναντήθηκε προχτές το βράδυ στο Υπουργείο με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και συζήτησαν πάλι τα αιτήματα των ναυτεργατών.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά την χτεσινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η Κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διάλογου με την Π.Ν.Ο. σε πνεύμα συνδιαλλαγής, συνεργασίας, αποκλιμάκωσης της έντασης και εξεύρεσης λύσης. Αυτό που αντιμετώπισε από την Π.Ν.Ο. και την εκτελεστική της επιτροπή, ήταν αδιαλλαξία, η οποία οδήγησε στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία και με την Π.Ν.Ο., λύσαμε όλα τα θεσμικά αιτήματα της απεργίας και στην τελευταία συνάντηση χθες βράδυ, παρουσιάστηκε το πλαίσιο επίλυσης και των οικονομικών της αιτημάτων, με ένα και μόνο αίτημα από την Κυβέρνηση:


  • Είτε να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας για την επικοινωνία της νησιωτικής Ελλάδας με το κέντρο, για τη μεταφορά φάρμακων, υλικών τα οποία έχουν ανάγκη οι νησιώτες και βεβαίως να μην πληγούν άλλο καίρια αδύνατες κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες.

  • Είτε να ανασταλεί η απεργία μέχρι να οριστικοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι τη Δευτέρα, το πακέτο των μέτρων που θα ικανοποιούσε και τα οικονομικά τους αιτήματα.

  • Η αδιάλλακτη στάση οδήγησε στη σημερινή εξέλιξη. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ο διάλογος θα είναι διαρκής, θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε και να συνεννοηθούμε με τους ναυτεργάτες. Βεβαίως το Κράτος υπάρχει και θα εξασφαλίσει τη μεταφορά, τόσο των προϊόντων, όσο και των αγαθών, από τη νησιωτική Ελλάδα προς το λιμάνι του Πειραιά και τα αλλά λιμάνια της χώρας”.

    Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι νόμιμη έκρινε την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας – Π.Ν.Ο. το Πρωτοδικείο Πειραιά – Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων, απορρίπτοντας, με την υπ` αριθ. 1701/2006 απόφαση του, το αίτημα της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας για κήρυξη της απεργίας ως παράνομη και καταχρηστική.

    Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

    Ετικέτες
    17/05/2024
    16/05/2024
    15/05/2024
    14/05/2024
    13/05/2024
    10/05/2024