Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣΕΚΑΠΛΑΣ: Αναμένουμε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος
Ελάχιστο ετήσιο κόστος χρήσης και συντήρησης σκαφών

ΣΕΚΑΠΛΑΣ: Αναμένουμε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που σε καμία περίπτωση δε θα αφορά στους συνταξιούχους, θα καθοριστεί το ελάχιστο ετήσιο κόστος χρήσης και συντήρησης σκαφών που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. […]

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που σε καμία περίπτωση δε θα αφορά στους συνταξιούχους, θα καθοριστεί το<...> ελάχιστο ετήσιο κόστος χρήσης και συντήρησης σκαφών που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στην τελευταία συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Aλλων Σκαφών, Παρελκομένων, Εξαρτημάτων, Εμπόρων και Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ – ΠΕΕΥ).

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε για μια ακόμη φορά ότι στόχος του υπουργείου δεν είναι η επαναφορά των διατάξεων περί τεκμηρίου, αλλά ο καθορισμός Ελάχιστου Ετήσιου Κόστους Χρήσης και Συντήρησης για περιουσιακά στοιχεία, όπως η μη απαλλασσόμενη κατοικία, αυτοκίνητο και σκάφος, προκειμένου να προσδιορίζεται το φορολογητέο εισόδημα. Στην περίπτωση που το δηλωθέν εισόδημα είναι μικρότερο από εκείνο που προκύπτει από το συνολικό κόστος συντήρησης των τριών αυτών περιουσιακών στοιχείων, τότε θα φορολογείται με βάση το άθροισμα αυτό. “Η ανακοίνωση από το Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τις επόμενες μέρες για τον καθορισμό Ελάχιστου Ετήσιου Κόστους Χρήσης και Συντήρησης σκαφών και όχι την επαναφορά των διατάξεων περί τεκμηρίου αναμένεται να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον”, δηλώνει ο κ. Ανέστης Ταρασιάδης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΚΑΠΛΑΣ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024