Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Η συνεργασία εργαζομένων και εργοδοτών είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία
Ο ΣΕΤΕ έχει προτείνει την εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας

ΣΕΤΕ: Η συνεργασία εργαζομένων και εργοδοτών είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία

Ο ΣΕΤΕ καλεί τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ να παρουσιάσει τα στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία στον τουρισμό πάνω στα οποία βάσισε δηλώσεις περί τουριστικών επιχειρηματιών ως πρωταθλητών στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Ο ΣΕΤΕ απεστειλε επιστολή-απάντηση προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννη Παναγόπουλο, ύστερα από δηλώσεις του τελευταίου ότι οι τουριστικοί επιχειρηματίες είναι πρωταθλητές στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Σε αυτήν αναφέρεται:

“Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
 
Όπως γνωρίζετε, ο τουρισμός είναι ο δυναμικότερα αναπτυσσόμενος τομέας της ελληνικής οικονομίας και ένας εκ των ελαχίστων, αν όχι ο μοναδικός, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC), το 2011 το σύνολο των άμεσα και έμμεσα απασχολουμένων με τον τουρισμό στη χώρα μας ήταν 767.800 εργαζόμενοι. Εξ αυτών, οι 332.300 ήταν οι απασχολούμενοι στις αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις.
 
Σε χθεσινές δηλώσεις σας, χαρακτηρίσατε τους τουριστικούς επιχειρηματίες ως ‘πρωταθλητές στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία…’. Παρακαλούμε να παρουσιάσετε τα στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία στον τουρισμό πάνω στα οποία βασίζετε τις δηλώσεις σας, καθώς επίσης και τα αντίστοιχα στοιχεία για τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΕΤΕ έχει προτείνει επανειλημμένα την εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, καθώς και της πληρωμής της μισθοδοσίας και των εργοδοτικών εισφορών μέσω τραπέζης, ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.
 
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, η συνεργασία εργαζομένων και εργοδοτών για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της οικονομίας της χώρας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Δηλώσεις που δυναμιτίζουν το απαραίτητο κλίμα συνεννόησης, ενόψει και της επικείμενης συνάντησής μας, κάθε άλλο παρά χρήσιμες είναι.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Α. Ανδρεάδης
Πρόεδρος ΔΣ”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024