Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΈρχεται η επανάσταση στις διευθύνσεις του Internet
Σήμερα επισήμως υπάρχουν 312 τέτοιες καταλήξεις TLD

Έρχεται η επανάσταση στις διευθύνσεις του Internet

Από τη σημερινή ημερομηνία είναι διεθνώς διαθέσιμη η καταχώρηση σχεδόν οποιασδήποτε λέξης ως κατάληξης στις διευθύνσεις του Internet.

Από σήμερα αρχίζει η καταχώρηση διεθνώς σχεδόν οποιασδήποτε λέξης ως κατάληξης στις διευθύνσεις του διαδικτύου, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επανάσταση στο Internet από τη δημιουργία του στη δεκαετία του ’80.

Τη νέα δυνατότητα αναμένεται να εκμεταλλευθούν δεόντως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, δημιουργώντας π.χ. διευθύνσεις του τύπου .pepsi, .ford, .bank, .sport ή .music, οι οποίες θα έλθουν να συμπληρώσουν τις οικείες καταλήξεις .org, .com και άλλες. Σήμερα επισήμως υπάρχουν 312 τέτοιες καταλήξεις TLD (Top Level Domain names), από τις οποίες η πιο δημοφιλής είναι το .com με περίπου 100 εκατ. καταχωρημένα ονόματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ο οργανισμός ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), που είναι αρμόδιος για το παγκόσμιο διαδίκτυο, προωθεί τις μεταβολές ως αναγκαίες για να αυξηθεί η ποικιλία επιλογών και ο ανταγωνισμός, όμως δεν συμφωνούν όλοι με αυτή τη λογική και επικρίνουν το νέο σύστημα απόδοσης ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Ο ίδιες οι κρατικές Αρχές των ΗΠΑ, αλλά και η Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών της χώρας, ανησυχούν ότι το νέο σύστημα θα διευκολύνει τις καταχρήσεις και τις απάτες στο Internet, καθώς οι κακόβουλοι κυβερνο-εγκληματίες και χάκερ θα είναι ευκολότερο να παρασύρουν τους ανυποψίαστους χρήστες σε ιστοσελίδες-παγίδες.

Μπορεί κάποιος να κάνει νέα αίτηση για καταχώρηση στο σύστημα TLD Application System εδώ. Η προθεσμία υποβολής αίτησης εγγραφής στην εφαρμογή λήγει στις 29 Μαρτίου March 2012, ενώ το “παράθυρο” της εφαρμογής “κλειδώνει” στις 12 Απριλίου 2012.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024