Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπύρος Διβάνης: Τραγωδία η εικόνα του ελληνικού τουρισμού

Σπύρος Διβάνης: Τραγωδία η εικόνα του ελληνικού τουρισμού

“Το 40% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Αττικής θα αλλάξουν χέρια μέσα στην προσεχή 5ετία”. Την ανησυχητική αυτή διαπίστωση επεσήμανε στην εκπομπή Business & Travel ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων […]

“Το 40% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Αττικής θα αλλάξουν χέρια μέσα στην προσεχή 5ετία”<...>. Την ανησυχητική αυτή διαπίστωση επεσήμανε στην εκπομπή Business & Travel ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Σπύρος Διβάνης, εκφράζοντας στον Χάρη Ντιγριντάκη την αγωνία των ξενοδοχειακών φορέων για την πορεία και το μέλλον του κλάδου.

Ο κ. Διβάνης μιλώντας στο GBC χαρακτήρισε “τραγωδία” την εικόνα του ελληνικού τουρισμού πριν την αλλαγή της ηγεσίας σημειώνοντας ότι τα λάθη και οι παραλείψεις των αρμόδιων φορέων είχαν οδηγήσει την κατάσταση σε τέλμα. Η πρώην κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, απέτυχε να διαμορφώσει ένα αποτελεσματικό σχήμα από στελέχη που θα έδιναν προτεραιότητα στον τουρισμό. “Η αδιαφορία της ηγεσίας και ο αμείλικτος ανταγωνισμός έχουν φέρει εκατοντάδες επιχειρήσεις στα πρόθυρα του “λουκέτου”, συνέχισε ο κ. Διβάνης, τονίζοντας ότι η πολιτεία πρέπει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μεγαλώσει η αγορά και να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που τώρα βρίσκονται στο “κόκκινο”

Επιπρόσθετα, ο κ. Διβάνης επιβεβαίωσε τις εξαιρετικά χαμηλές πληρότητες που παρουσιάζονται στα ξενοδοχεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, αναζητώντας τις αιτίες στην έλλειψη προβολής και διαφήμισης του γεγονότος σε συνδυασμό με τον τουρισμό. Προσέθεσε δε, ότι η αποτελεσματικότητα της προβολής περιορίζεται από τις παγκόσμιες συνθήκες τρομολαγνείας και φόβου.

Η κωλυσιεργία της ηγεσίας διαφαίνεται σύμφωνα με τον κ. Διβάνη και στην καθυστέρηση της επιδότησης των 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο για τα ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε ότι η ξενοδοχειακή υποδομή της Ελλάδας, για την οποία έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατ. ευρώ είναι εξαιρετική και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα μας μπορεί να προσφέρει ένα αξιόλογο τουριστικό προϊόν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024