Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣταθεροποιημένη εκτιμάται η φετινή τουριστική κίνηση

Σταθεροποιημένη εκτιμάται η φετινή τουριστική κίνηση

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ποιοτική επανάσταση του ελληνικού τουρισμού, δήλωσε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε…

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ποιοτική επανάσταση του ελληνικού τουρισμού, δήλωσε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης,<...> κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη του στο `Βήμα της Κυριακής`. Ενώ, όπως υπογράμμισε “οι πρώτες εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική κίνηση κάνουν λόγο για σταθεροποίηση, αλλά και ανάκαμψη.

Όσον αφορά στην κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε ότι “δεν είναι από μόνη της αρκετή για την αύξηση της τουριστικής κίνησης, ενώ σημείωσε ότι “το περιβάλλον παραμένει ανταγωνιστικό, αλλά και παγωμένο, συνεπεία και της οικονομικής ύφεσης, αλλά και του δυσμενούς κλίματος, που έχει προκληθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, ως αποτέλεσμα ισχυρών παραγόντων ανασφάλειας”. Ενώ, από την άλλη, όπως δήλωσε, “για πρώτη φορά φέτος η Ελλάδα βγήκε δυναμικά στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Ακόμα, ο Υπουργός ανέφερε ότι “οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού μπορούν να εξασφαλίσουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”, συμπληρώνοντας ότι “όλοι πλέον παραδέχονται ότι το παλιό γνωστό δίπτυχο `ήλιος – θάλασσα`, δεν είναι αρκετό”.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην επεξεργασία του νέου χάρτη του τουρισμού, στην αξιοποίηση νέων περιοχών της χώρας μας, στην προώθηση του αγροτουρισμού, στην προσέλκυση διεθνών επενδύσεων και στην αναθέρμανση των σχέσεων του ελληνικού κινηματογράφου με το Χόλυγουντ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024