Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτη χειρότερη φάση του ο κυπριακός τουρισμός
Εκτιμήσεις της TUI

Στη χειρότερη φάση του ο κυπριακός τουρισμός

Χειρότερη και από την 11η Σεπτεμβρίου είναι για τον τουρισμό της Κύπρου η παρούσα φάση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουριστικού πράκτορα της TUI, Τζεζ Κλαρκ, ο οποίος στη διάρκεια […]

Χειρότερη και από την 11η Σεπτεμβρίου είναι για τον τουρισμό της Κύπρου η παρούσα φάση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουριστικού<...> πράκτορα της TUI, Τζεζ Κλαρκ, ο οποίος στη διάρκεια παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό ανέφερε ότι οι κρατήσεις από το Ην. Βασίλειο για την Κύπρο είναι ήδη μειωμένες κατά 28% προς τη Λάρνακα και κατά 20% προς την Πάφο.

Ο κ. Κλαρκ ανέφερε ότι δύο παράγοντες που ευθύνονται για τις απώλειες στον τουρισμό της Κύπρου είναι πρώτον, η παγκόσμια οικονομική κρίση και ειδικά η κατάσταση στη Βρετανία και δεύτερον, η ανάγκη για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα, τα οποία φθίνουν τα τελευταία χρόνια. Ο εκπρόσωπος της TUI – η οποία διακινεί 7,5 εκατ. τουρίστες το χρόνο, διαθέτει 82 αεροσκάφη προς 100 προορισμούς – αναφέρθηκε σε έρευνα που πραγματοποίησε ανάμεσα σε πελάτες της εταιρείας που επέλεξαν την Κύπρο ως προορισμό. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η ικανοποίηση από τα ξενοδοχεία ή τουριστικά διαμερίσματα, μειώνεται κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας, Τουρκία και Αίγυπτο, όπου τα ποσοστά ικανοποίησης αυξάνονται. Παρόμοια πορεία ακολουθεί και η ικανοποίηση ως προς την καθαριότητα των χώρων διαμονής, που είναι βασικός παράγοντας στην απόφαση επιστροφής στο συγκεκριμένο προορισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024