Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην ανάπτυξη των υποδομών μεταφοράς στοχεύουν οι νομάρχες Λασιθίου και Ρεθύμνου για τη νέα χρονιά

Στην ανάπτυξη των υποδομών μεταφοράς στοχεύουν οι νομάρχες Λασιθίου και Ρεθύμνου για τη νέα χρονιά

Σε ενέργειες, που σκοπό έχουν την ανάπτυξη των υποδομών μεταφοράς, σκοπεύουν να προβούν εντός της νέας χρονιάς, οι νομάρχες Λασιθίου και Ρεθύμνου, κ. Αντώνης Στρατάκης και κ. Γιώργος Παπαδάκης, αντίστοιχα. […]

Σε ενέργειες, που σκοπό έχουν την ανάπτυξη των υποδομών μεταφοράς, σκοπεύουν να προβούν εντός της νέας χρονιάς<...>, οι νομάρχες Λασιθίου και Ρεθύμνου, κ. Αντώνης Στρατάκης και κ. Γιώργος Παπαδάκης, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα τα έργα, τα οποία σχεδιάζουν να υλοποιήσουν οι Κρητικές νομαρχίες, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, αφορούν στις υποδομές, και συγκεκριμένα τόσο στην αναβάθμιση και στην ορθότερη λειτουργία των λιμανιών, όσο και στην κατασκευή λιμνοδεξαμενών και μικρών φραγμάτων για την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ειδικότερα, ο νομάρχης Λασιθίου κ. Αντώνης Στρατάκης, μιλώντας για τους στόχους της Νομαρχίας στη νέα χρονιά, εξήρε τις “απαραίτητες ολοκληρωμένες υποδομές, που πρέπει να αναπτυχθούν στην περιοχή, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη οικονομική ανάπτυξη, και κυρίως την ανάγκη δημιουργίας και αναβάθμισης των υποδομών μεταφοράς.

“Η ανάπτυξη των οδικών, λιμενικών και αεροπορικών υποδομών θα δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή να ωφεληθεί οικονομικά, να ενισχυθούν οι μηχανισμοί προσφοράς των παραγωγικών δραστηριοτήτων μας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος διακίνησης και προώθησης των προϊόντων” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατάκης.

Επισήμανε δε ότι “όλες αυτές οι υποδομές στις μεταφορές θα πρέπει να γίνουν με τρόπο αλληλένδετο, ώστε να αποτελούν ένα συνεκτικό δίκτυο ολοκληρωμένων και συνδυασμένων μεταφορών. Έτσι, έμφαση δίνεται από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου στην αναβάθμιση του λιμανιού της Σητείας και στην υλοποίηση του νέου αεροδρομίου στην Ιεράπετρα. Σε αυτή την κατεύθυνση της ανάπτυξης των υποδομών μεταφοράς συγκαταλέγεται και η ολοκλήρωση του Βόρειου και του Νότιου Οδικού Aξονα που αποτελούν, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Στρατάκης, “έργα αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα οποία καθυστερούν χαρακτηριστικά”.

Από την άλλη, ο νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Παπαδάκης, μιλώντας για τους τομείς ανάπτυξης του νομού δεν παρέλειψε, μεταξύ άλλων, να επισημάνει ότι “στόχος του ίδιου και των συνεργατών του είναι η ολοκλήρωση των έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό, όπως τα έργα οδοποιίας και οι εργασίες αναβάθμισης του λιμανιού της πόλης”. “Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και πάλι” σημείωσε τέλος, ο κ. Παπαδάκης “στα έργα της σχολικής στέγης, του φράγματος των Ποταμών και των λιμνοδεξαμενών, δηλαδή στα έργα που αφορούν στην αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024