Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο Αμάν της Ιορδανίας η ομάδα εργασίας της Αγροτουριστική Α.Ε.

Στο Αμάν της Ιορδανίας η ομάδα εργασίας της Αγροτουριστική Α.Ε.

Στο Αμάν της Ιορδανίας βρέθηκε πριν λίγες μέρες η ομάδα εργασίας της `Αγροτουριστικής Α.Ε.`, όπου πραγματοποιήθηκε η 1η Διεθνής Συνδιάσκεψη – με τη συμμετοχή χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της […]

Στο Αμάν της Ιορδανίας βρέθηκε πριν λίγες μέρες η ομάδα εργασίας της `Αγροτουριστικής Α.Ε.`, όπου πραγματοποιήθηκε<...> η 1η Διεθνής Συνδιάσκεψη – με τη συμμετοχή χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρύτερης λεκάνης της Μεσογείου – για την παρουσίαση των έργων και προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας `Eumedis`, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, καθώς έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος `Δαίδαλος`.

Αντικείμενο του προγράμματος, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία ενός κοινού δικτύου για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, που θα συνδέει τις χώρες της Μεσογείου σε επίπεδο Περιφερειών, Πόλεων ή και συγκεκριμένων περιοχών, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη κοινών ενδιαφερόντων, προγραμμάτων και δράσεων για την ενίσχυση του Τουρισμού και την ανάδειξη τις πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η `Αγροτουριστική Α.Ε.` έχει αναλάβει την καταγραφή της – τουριστικά αξιοποιήσιμης – πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της Ελλάδας, στη βάση εξειδικευμένων θεματικών (αρχαία θέατρα, δρόμοι του μύθου, αρχαία και σύγχρονη τέχνη κλπ.). Το υλικό της καταγραφής θα αξιοποιηθεί εν συνεχεία στο διαμεσογειακό Portal.

Η ομάδα εργασίας της εταιρίας παρουσίασε στη Συνδιάσκεψη τη μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου και αποφασίσθηκε η περαιτέρω πορεία υλοποίησης μέχρι την ολοκλήρωσή του, με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2006.

Τέλος, να τονιστεί ότι η ελληνική παρουσίαση έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χρησίμευσε ως άξονας αναφοράς για τις ομάδες εργασίας των άλλων μεσογειακών χωρών της Συνδιάσκεψης, που μετέχουν στο πρόγραμμα `Δαίδαλος`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024