Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμφωνία συνεργασίας Υπουργείου Τουρισμού και Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων
Τουριστική πολιτική

Συμφωνία συνεργασίας Υπουργείου Τουρισμού και Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κων. Μίχαλος παρέδωσε υπόμνημα στην κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με τις προτάσεις της ΚΕΕ, που 'στόχο έχουν αφενός την καλύτερη απόδοση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και αφετέρου την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά των ωφελημάτων και των δυνατοτήτων του στην ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα'.

Τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων, συμφώνησαν χθες σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Τουρισμού, η υπουργός κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Κατά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού ζήτησε τη συνδρομή της ΚΕΕ στην ανάπτυξη του τουρισμού και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Τουρισμού, όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και επισήμανε την ανάγκη στήριξης αυτής της προσπάθειας από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Επίσης η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόταση συνεργασίας της ΚΕΕ, με το Υπουργείο Τουρισμού και ανέφερε ότι το υπουργείο θα είναι αρωγός σε κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία.

Ο κ. Μίχαλος παρέδωσε υπόμνημα στην κα Κεφαλογιάννη, με τις προτάσεις της ΚΕΕ, που, όπως αναφέρεται, “στόχο έχουν αφενός την καλύτερη απόδοση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και αφετέρου την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά των ωφελημάτων και των δυνατοτήτων του στην ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα”.

Συγκεκριμένα η ΚΕΕ ζητεί:

  • Τον καθορισμό του ελάχιστου μεγέθους και της ελάχιστης απόστασης των ξενοδοχείων all inclusive από τους οικισμούς και τις οργανωμένες αγορές.
  • Την ενδυνάμωση της Τουριστικής Αστυνομίας για την εντατικοποίηση των ελέγχων νομιμότητας σε όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων.
  • Την απορρόφηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τα κατά τόπους Επιμελητήρια και την ΚΕΕ.
  • Τη διαμόρφωση προγράμματος τουριστικής προβολής για όλες τις περιοχές τη χώρας και όχι μόνο για τους γνωστούς επιλεγμένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
  • Τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της ΚΕΕ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων.
  • Τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΕ στο ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ.κ. Π. Αγνιάδη, Μ. Ζορπίδη, Γ. Χονδρογιάννη, Η. Χατζηχριστοδούλου και το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΕ κα Σ. Σκιαδαρέση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024