Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό στη Ζάκυνθο

Συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό στη Ζάκυνθο

Η Εταιρεία Προστασίας και Ανάδειξης του Υποβρυχίου Περιβάλλοντος και της Χερσαίας Περιοχής του, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου, συνδιοργανώνουν στην Ζάκυνθο την Παρασκευή 15 […]

Η Εταιρεία Προστασίας και Ανάδειξης του Υποβρυχίου Περιβάλλοντος και της Χερσαίας Περιοχής του, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου, συνδιοργανώνουν στην Ζάκυνθο<...> την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, συνέδριο με θέμα «Βιοποικιλότητα και καταδυτικός τουρισμός στις ελληνικές θάλασσες”.

Το Συνέδριο έχει ως στόχο να αναδείξει τον υποβρύχιο πλούτο της Ελλάδος και τις δυνατότητες και προοπτικές για την προσέλκυση της διεθνούς καταδυτικής αγοράς και τον τις καταδύσεις αναψυχής ως πρόσθετο τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα, με ειδική αναφορά στην Ζάκυνθο.

Στις τρεις ενότητες του Συνεδρίου Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα αναφερθούν στην πλούσια βιοποικιλότητα των Ελληνικών θαλασσών (8500 ζωικοί οργανισμοί και περισσότερα από 1500 φυτά) και στη σημασία τους, καθώς και στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας ως «περιοχής καταδυτικού προορισμού».

Προσκεκλημένοι ξένοι ομιλητές θα εξηγήσουν πως αναπτύσσεται ο καταδυτικός τουρισμός, με αναφορές στην Νότιο ανατολική Μεσόγειο και τις ανταγωνίστριες χώρες, ενώ είναι προσκεκλημένοι ξένοι επαγγελματίες του τουρισμού για να περιγράψουν την δική τους εμπειρία από την προώθηση της κατάδυσης αναψυχής στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές. Επίσης θα παρουσιαστούν προτάσεις από την υλοποιούμενη στρατηγική παρουσίασης της Ελλάδας ως καταδυτικού προορισμού, που υλοποιεί ο Καταδυτικός Οδηγός Ελλάδος.

Το Συνέδριο συνδυάζεται με την ανακήρυξη από τα Ηνωμένα Έθνη του 2010 ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, ενώ η ημερομηνία του επιλέχτηκε για να είναι σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που εορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, και έχει επίσης ως θέμα «Τουρισμός και Βιοποικιλότητα», με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, από τέλος Αυγούστου μέχρι την ημερομηνία του Συνεδρίου σε χώρους του Αεροδρομίου Ζακύνθου θα λειτουργήσει Φωτογραφική Έκθεση «Βιοποικιλότητα και Καταδυτικός Τουρισμός στις Ελληνικές Θάλασσες» για να αναδειχθεί τόσο ο υποβρύχιος πλούτος της Ελλάδος όσο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων της Ζακύνθου με έμφαση το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Η έκθεση επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Ζακύνθου για να είναι επισκέψιμη από όλους τους εισερχόμενους και εξερχόμενους επισκέπτες – Έλληνες και ξένους – δεδομένου ότι η Ζάκυνθος είναι μία περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά υποβρύχιου πλούτου, και έχει να προσφέρει υπηρεσίες κατάδυσης αναψυχής.

Το Συνέδριο είναι ανοικτό σε όλους και συνιστάται ιδιαίτερα σε επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, που θα έχουν την ευκαιρία στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, μετά τις εισηγήσεις, να ρωτήσουν και να ενημερωθούν για τους τρόπους που μπορούν να αναπτύξουν και να προβάλλουν το τουριστικό καταδυτικό προϊόν στις περιοχές τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024