Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία φορέων της Κρήτης για την προώθηση του τουρισμού

Συνεργασία φορέων της Κρήτης για την προώθηση του τουρισμού

“Η ανάγκη να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των φορέων, που εμπλέκονται στο θέμα του τουρισμού είναι βαθύτερη και προκύπτει από το γεγονός ότι η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη […]

“Η ανάγκη να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των φορέων, που εμπλέκονται στο θέμα του τουρισμού<...> είναι βαθύτερη και προκύπτει από το γεγονός ότι η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να αναβαθμίσουμε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν της Κρήτης και να αντιμετωπίσουμε την κρίση, που φαίνεται να αντιμετωπίζει ο μαζικός τουρισμός” ήταν χαρακτηριστικά η δήλωση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκα, μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τους φορείς του νησιού, για την ανάδειξη του σε ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Παράλληλα, ο κ. Τσόκας επεσήμανε την αναγκαιότητα της ύπαρξης κατάλληλων υποδομών σε κάθε τομέα, ώστε να επιτευχθεί τελικώς η τουριστική ανάπτυξη του νησιού”, ενώ απηύθυνε έκκληση στους δημάρχους του νησιού να είναι σε ετοιμότητα, ώστε οι δήμοι τους να είναι σε καλή κατάσταση και να μην προσβάλλουν την αισθητική των επισκεπτών τους.

Στη συνέχεια, ο νομάρχης Ηρακλείου, κ. Δ. Σαρρής, στην ομιλία του, σημείωσε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο τουρισμός και παρουσίασε τη δραστηριότητα της Νομαρχίας Ηρακλείου, στον τομέα του τουρισμού, αλλά και στην προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό. Ενώ, ζήτησε η Περιφέρεια να παίξει το ρόλο του συντονιστή στη δραστηριότητα των τεσσάρων Νομαρχιών της Κρήτης για την τουριστική ανάπτυξη.

Έπειτα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Ν.Α. Χανίων κ. Μαρινάκης, εκπροσωπώντας το Νομάρχη Χανίων, έθεσε το θέμα της βελτίωσης των υποδομών στο Νομό, παρουσίασε τη δραστηριότητα της Ν.Α. στον τουρισμό και ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας στην προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό.

Από την πλευρά των φορέων, που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, εισηγήσεις έκαναν ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Πλεύρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Καλουτσάκης. Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε τη σημασία του τουρισμού για την Κρήτη, την ανάγκη να δημιουργηθεί στο νησί μια νέα κουλτούρα πολιτισμού και τουρισμού και ζήτησε την ενότητα όλων των φορέων, ενώ ο κ. Καλουτσάκης πρότεινε η συνάντηση αυτή να γίνεται κάθε χρόνο και μάλιστα αρκετά πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, χαιρετισμούς απέστειλαν στην εκδήλωση ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Λιάσκος, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χ. Φώλιας, ο αναπληρωτής τομεάρχης τουρισμού κ. Γ. Πλακιωτάκης καθώς και βουλευτές του νησιού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024