Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυντονισμός, επαγγελματισμός, τουριστική συνείδηση και σαφής στόχευση φέρνουν την τουριστική ανάπτυξη
Τομέας Τουρισμού της Ν.Δ.

Συντονισμός, επαγγελματισμός, τουριστική συνείδηση και σαφής στόχευση φέρνουν την τουριστική ανάπτυξη

Παρουσία της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, συνεδρίασε πριν λίγες μέρες ο τομέας Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Απόστολος Σταύρου, ο Συντονιστής του τομέα κ. Κωνσταντίνος Καραμπίνας και ο Τομεάρχης κ. Σταύρος Καλαφάτης

Παρουσία της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, συνεδρίασε πριν λίγες μέρες ο τομέας Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Απόστολος Σταύρου,<...>ο Συντονιστής του τομέα κ. Κωνσταντίνος Καραμπίνας και ο Τομεάρχης κ. Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικά μέλη του τομέα.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναφέρθηκε στο μέχρι σήμερα έργο της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του τουρισμού, αλλά και στις νέες δράσεις που δρομολογούνται προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω ο πλέον συναλλαγματοφόρος κλάδος της ελληνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει ο πρωθυπουργός, κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής για την πορεία του τουριστικού τομέα, ο οποίος την τελευταία τριετία γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη αντιπροσωπεύοντας το 18% του ΑΕΠ και προσφέροντας 800.000 θέσεις εργασίας. Τόνισε ότι από μονοψήφιο νούμερο το 2004, η απορροφητικότητα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης (Ε.Π.ΑΝ.) το 2005 έκλεισε στο 43,2% και το 2006 στο 63,7%.

Η κ. Πετραλιά τόνισε ακόμη την οικονομική διάσταση που έχει για την χώρα η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού επισημαίνοντας τα οφέλη που έχουν και άλλοι κλάδοι της εθνικής μας οικονομίας, όπως το εμπόριο, η μεταποίηση και οι κατασκευές.

Ειδική μνεία έκανε στη διυπουργική συνεργασία που υπάρχει καθώς για την επίλυση πολλών εκ των προβλημάτων που ταλανίζουν επί δεκαετίες τον τουριστικό κλάδο απαιτείται λόγω συναρμοδιοτήτων η συμβολή και άλλων υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και οι συμπράξεις για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Έτσι, αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, για προσλήψεις εποχικού προσωπικού ώστε να γίνει δυνατή η 24ωρη λειτουργία των λεγόμενων «τουριστικών αεροδρομίων» της χώρας όπως π.χ. των Χανίων, της Ρόδου κ.ά. Η κυρία Πετραλιά ανακοίνωσε την έναρξη σεμιναρίων σε 5.500 οδηγούς ταξί, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εξυπηρέτηση των εσωτερικών και εξωτερικών τουριστών.

Γνωστοποιήθηκε η συνεργασία του υπουργείου με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα σε μια προσπάθεια να γίνει έλεγχος των τιμών και να καταπολεμηθεί η ακρίβεια που επενεργεί αρνητικά στο τουριστικό προϊόν, ενώ συμφωνία έχει επιτευχθεί και με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη για ανεξάρτητο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τον τουρισμό.

Όπως ανέφερε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, το 2006 η αύξηση της τουριστικής κίνησης έφθασε σε ποσοστό 10% σε σχέση με το 2005 -που ήταν επίσης μία θετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό- ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 12 δισ. ευρώ. Σημείωσε, επίσης, ότι τα μηνύματα είναι εξίσου καλά και για τη φετινή σεζόν με βάση τα στοιχεία από τις κρατήσεις τουριστικών «πακέτων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κυρία Πετραλιά, οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Γάλλοι είναι οι καλύτεροι «πελάτες» της χώρας μας, ενώ ακολουθούν οι Ρώσοι οι οποίοι εκδίδουν 1.800 βίζες ανά ημέρα. Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε ότι τη χώρα μας επισκέπτονται Ρώσοι τουρίστες υψηλού επιπέδου, ενώ αποτελεί πρόβλημα η έλλειψη ελληνικών προξενείων στη ρωσική επικράτεια.

Κλείνοντας, η κ. Πετραλιά τόνισε ότι για να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα πρέπει να υπάρξει «συντονισμός, επαγγελματισμός, τουριστική συνείδηση και σαφής στόχευση», ενώ τόνισε ότι στόχος της χώρας μας είναι ο λεγόμενος «ακριβός τουρισμός», ώστε να υπάρξει διάχυση ωφελειών σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Έκανε, επίσης, λόγο για ανάπτυξη του τουρισμού πόλεων με προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε τόπου, ως κλειδί για την ισόρροπη ανάπτυξη και δίκαιη αναδιανομή πλούτου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατόπιν πρότασης του Τομεάρχη κ. Σταύρου Καλαφάτη συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενεργοποίηση του τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας με στόχο από τη μία την προβολή του μέχρι σήμερα έργου, το οποίο παράγει η κυβέρνηση στον τουριστικό τομέα και από την άλλη τη δραστηριοποίηση των μελών του τομέα με την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε η δημιουργία τριών ομάδων εργασίας στις οποίες θα συμμετέχουν μέλη του τομέα, ώστε να βοηθηθεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στη χάραξη πολιτικών. Οι τρεις ομάδες που δημιουργήθηκαν θα ασχοληθούν με τα θέματα της Τουριστικής Κατοικίας, του Τουρισμού Υπαίθρου και του Τουρισμού Πόλεων. Με την ολοκλήρωση του έργου της η κάθε ομάδα θα παραδίδει τις προτάσεις της στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης η οποία ως καθ’ ύλη αρμόδια θα εκτιμά την προώθηση τους προς όφελος του ελληνικού τουρισμού.

Ειδικότερα:

  • Ο Τομέας Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι το θέμα της ανάπτυξης τουριστικής κατοικίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ προσοχή ώστε από τη μία να διασφαλίζεται η υλοποίηση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων τις οποίες χρειάζεται η Ελλάδα από την άλλη να προστατεύεται το περιβάλλον.
  • Ο Τουρισμός Υπαίθρου και όλων των δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν γύρω από την έννοια αυτή αποτελούν μία νέα πρόκληση για το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνονται για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.
  • Επίσης, μέσα από την προώθηση του Τουρισμού Πόλεων υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των τουριστικών επαγγελμάτων σε αστικές περιοχές. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024