Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυστάθηκε φορέας για τον τουρισμό και τον πολιτισμό στην Κέρκυρα

Συστάθηκε φορέας για τον τουρισμό και τον πολιτισμό στην Κέρκυρα

Πρόσφατα συστάθηκε στην Κέρκυρα αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία “Φορέας Τουρισμού – Πολιτισμού Κέρκυρας” στην οποία συμμετέχουν φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, […]

Πρόσφατα συστάθηκε στην Κέρκυρα αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία “Φορέας Τουρισμού – Πολιτισμού Κέρκυρας” στην οποία<...> συμμετέχουν φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, και η ΤΕΝΔΚ. Όπως ανακοινώθηκε σε δεύτερη φάση θα μπορούν να συμμετέχουν και όσοι από τους δήμους το επιθυμούν.

Στόχος, σύμφωνα με το καταστατικό αλλά και δηλώσεις του προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Βασίλη Κατσαρού, είναι ο συντονισμός των εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων αλλά και η κοινή διεκδίκηση πόρων προκειμένου να στηριχθεί το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Οι σκοποί

Οι σκοποί του φορέα που συστάθηκε είναι μεταξύ των άλλων:

  • Να προωθεί τη συνεργασία σε τοπικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων του Δημοσίου και την ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών, που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό του νομού.
  • Να διεξάγει έρευνες και μελέτες για την καταγραφή και την ανάλυση της εκάστοτε υπάρχουσας τουριστικής κατάστασης και να προσδιορίζει τα επιμέρους προβλήματα και τις δυσχέρειες για την αντιμετώπισή τους.
  • Να συμμετέχει ενεργά και αποτελεσματικά στην ΕΤΙΝ, στην Εθνική, Περιφερειακή και Κοινοτική πολιτική και να προωθεί και να προβάλλει τα συμφέροντα της Κέρκυρας.
  • Να προωθεί προς όλα τα θεσμοθετημένα όργανα και φορείς του κράτους τεκμηριωμένες προτάσεις για τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών του νόμου.
  • Να εκπονεί κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την ανταγωνιστικότητα του κερκυραϊκού τουρισμού που θα περιλαμβάνει εξειδικευμένο πρόγραμμα προώθησης της Κέρκυρας με την αξιοποίηση τεχνικών μάρκετινγκ, καινοτομιών, δημοσίων σχέσεων προώθησης πωλήσεων και διαφήμισης.
  • Να προωθεί ειδικές μορφές τουρισμού και ειδικότερα τομείς όπως αγροτουρισμό, θρησκευτικό, αθλητικό, πολιτιστικό τουρισμό, κρουαζιέρες και να εκπονεί σχετικές μελέτες και έρευνες αγοράς.
  • Να προβάλλει το νομό ως τόπο συνεδριακού προορισμού και να αναδεικνύει και προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά του με την ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών της αυτοδιοίκησης και των φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Να διοργανώνει συναντήσεις, ημερίδες, συνεδριάσεις και εκθέσεις στο πλαίσιο των παραπάνω σκοπών και να αναπτύξει κάθε άλλης μορφής πρωτοβουλίες και δραστηριότητες για την επίτευξη των σκοπών του φορέα.
  • Να διεκδικεί εθνικούς, κοινοτικούς και περιφερειακούς πόρους με τη συμμετοχή σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα για την επίτευξη των σκοπών του.
  • Να εκδίδει έντυπα, βιβλία, περιοδικά, CD-ROM, που θα αφορούν στο τουριστικό προϊόν καθώς και στον πολιτισμό του νησιού και, τέλος,
  • Να λειτουργεί γραφείο πληροφοριών για τους τουρίστες.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024