Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘύμα απαγωγής τουριστικός επιχειρηματίας από την Κρήτη

Θύμα απαγωγής τουριστικός επιχειρηματίας από την Κρήτη

Θύμα απαγωγής έπεσε το περασμένο Σάββατο ένας 55χρονος τουριστικός επιχειρηματίας από την Κρήτη, όταν βρισκόταν στη Λισαβώναγια υποτιθέμενους επαγγελματικούς λόγους, έπειτα από δελεαστική προσφορά συνεργασίας που είχε δεχτεί τηλεφωνικά. Η […]

Θύμα απαγωγής έπεσε το περασμένο Σάββατο ένας 55χρονος τουριστικός επιχειρηματίας από την Κρήτη, όταν βρισκόταν στη Λισαβώνα<...>για υποτιθέμενους επαγγελματικούς λόγους, έπειτα από δελεαστική προσφορά συνεργασίας που είχε δεχτεί τηλεφωνικά.

Η απίστευτη ιστορία του Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, που διαθέτει μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στον Πλακιά, ξεκίνησε όταν έλαβε μία προσφορά από μια επιχείρηση της Πορτογαλίας για να επινοικιάσει το ξενοδοχείο του για τρεις μήνες, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2006 και προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με εκπροσώπους της υποτιθέμενης εταιρίας, αποφάσισε να μεταβεί στην Πορτογαλική πρωτεύουσα.

Φτάνοντας στη Λισαβώνα το Σάββατο, όπως αναφέρουν τα τοπικά δημοσιεύματα της Κρήτης, ο Έλληνας ξενοδόχος συναντήθηκε με τα άτομα αυτά και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύζυγό του, στην οποία είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι είχε συναντηθεί με τους ανθρώπους. Στη συνέχεια, όμως, τα ξημερώματα της Κυριακής, μίλησε πάλι μαζί της στο τηλέφωνο και της ανέφερε ότι έχει απαχθεί από τα άτομα αυτά και πως ζητάνε, για να τον αφήσουν ελεύθερο, το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Ρεθύμνου, κ. Ηλίας Μαντάς, “η σύζυγός του ήρθε στην υπηρεσία μας, μας κατήγγειλε το περιστατικό, και στη συνέχεια, μέσω της Ιντερπόλ, απευθυνθήκαμε στην αστυνομία της Πορτογαλίας, όπου γνωρίσαμε όλα τα στοιχεία του Έλληνα και τα στοιχεία των τηλεφώνων, μέσω των οποίων γίνονταν οι επικοινωνίες – στοιχεία τα οποία είχαμε μέχρι τότε”.

“Από το σημείο αυτό”, συνεχίζει ο κ. Μαντάς, “ξεκίνησε ένας μαραθώνιος επικοινωνίας και διαβουλεύσεων με την αστυνομία της Πορτογαλίας και με τον αστυνομικό διευθυντή Λισαβώνας, κ. Κάρλος, μέχρι την Τρίτη το πρωί. Στη διάρκεια αυτή, υπήρχαν επικοινωνίες και από τη μεριά του συμπολίτη μας προς τη σύζυγό του, που της έλεγε ότι δεν είναι καλά, ότι τον κρατάνε απομονωμένο, ότι τον έχουν κακοποιήσει, και ότι πρέπει να στείλει οπωσδήποτε τα χρήματα”.

Η πρωτοφανής ιστορία του Κρητικού ξενοδόχου έληξε αίσια, όταν οι απαγωγείς πήγαν να κάνουν την πρώτη ανάληψη των πρώτων 5 χιλιάδων ευρώ, που είχαν ζητήσει και συνελήφθηκαν από αστυνομικούς της Πορτογαλίας.

“Ο συμπολίτης μας είναι καλά στην υγεία του. Φέρει κάποιους μώλωπες. Τώρα είναι στη διάθεση της πορτογαλικής αστυνομίας, η οποία κάνει όλες τις ανακριτικές ενέργειες για να οδηγήσει την υπόθεση στις δικαστικές Αρχές της Πορτογαλίας”, ανέφερε σχετικά προχτές ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Ρεθύμνου κ. Ηλίας Μαντάς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024