Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤσουρή: Μεγάλες οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την κατάσταση στην ακτοπλοΐα
Βουλευτής Χίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τσουρή: Μεγάλες οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την κατάσταση στην ακτοπλοΐα

“Επί 4,5 χρόνια, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο, παρά μόνο αδιαφορία και μεγαλόστομες υποσχέσεις και εξαγγελίες, που μένουν, για πάντα, «στα χαρτιά». Οι αυτονόητες υποχρεώσειςτης […]

“Επί 4,5 χρόνια, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο, παρά μόνο αδιαφορία και μεγαλόστομες υποσχέσεις και εξαγγελίες, που μένουν, για πάντα, «στα χαρτιά». Οι αυτονόητες υποχρεώσεις<...>της Πολιτείας, όπως είναι, για παράδειγμα, η λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η παρακολούθηση της ολιγοπωλιακής αγοράς της ακτοπλοΐας και η στελέχωση των λιμενικών αρχών με επαρκές προσωπικό, παρουσιάζονται από τον κ. υπουργό ως νέα μέτρα και πολιτικές” δήλωσε, μεταξύ άλλων, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Εμπορική Ναυτιλία και βουλευτής Χίου, κα Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης πρόσθεσε η κα Τσουρή είναι μεγάλες, ενώ κάλεσε τον κ. Υπουργό, αντί να υιοθετεί και να προβάλει μία «εικονική πραγματικότητα», να απευθυνθεί και να ρωτήσει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών, προκειμένου να πληροφορηθεί την πραγματική διάσταση των προβλημάτων.

“Η μονότονη επανάληψη, από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, πανηγυρικού τύπου δηλώσεων”, κατέληξε η εκπρόσωπος Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., “δεν μπορούν να αλλάξουν και να δικαιολογήσουν το εξής ένα δεδομένο: Το λιμάνι παραχωρείται, για 35 χρόνια, για καθαρή παρούσα αξία 500 εκατομμύρια ευρώ και, μάλιστα, υπό την αμφισβητούμενη προϋπόθεση ότι, από το 2015, θα λειτουργεί και ο προβλήτας ΙΙΙ. Η παράδοση υγειών δημόσιων επιχειρήσεων σε ξένα συμφέροντα, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ στα δύο, στρατηγικής σημασίας, λιμάνια της χώρας, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, αλλά και ικανότητας, για την, υπό δημόσιο έλεγχο, περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό τους, θα αποβεί επιζήμια για την ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση τον Ελληνικό λαό”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024