Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΒράβευση της ελληνικής συμμέτοχης στην έκθεση Expo Italia Real Estate 2009
Η Ελλάδα και ο οργανισμός Invest in Greece στο Μιλάνο

Βράβευση της ελληνικής συμμέτοχης στην έκθεση Expo Italia Real Estate 2009

Ο οργανισμός Invest in Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, συμμετείχε στη διεθνή ιταλική έκθεση ακινήτων/τουρισμού Expo Italia Real […]

Ο οργανισμός Invest in Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, συμμετείχε<...> στη διεθνή ιταλική έκθεση ακινήτων/τουρισμού Expo Italia Real Estate, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 12 Ιουνίου στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο Οργανισμός Invest in Greece, σε συνεργασία με την ΕΤΑ ΑΕ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης) και την ΚΕΔ ΑΕ (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου), συμμετείχαν ως εκθέτες, σε κοινό χώρο περιπτέρου έκτασης 178 τ.μ., προβάλλοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.

Η ελληνική αποστολή διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με κεντρικό στόχο την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε κλάδο προτεραιότητας για τη χώρα, καθώς και την ενδυνάμωση των επενδύσεων σε τουρισμό και ακίνητα. Την εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίασή του, ο κ. Ιωάννης Ρέτσας, διευθυντής Τμήματος Υποστήριξης Επενδυτών, ενώ το πάνελ πλαισίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Α.Ε., κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος.

Ο κ. Ρέτσας αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο του τουρισμού, στην πορεία των δημιουργούμενων τουριστικών υποδομών, στην ελκυστικότητα της ελληνικής αγοράς καθώς και στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού Invest in Greece. Η ομιλία του κ. Φωτόπουλου επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς και στον πρόσφατο διαγωνισμό αξιοποίησης 30 μεγάλων ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Οι ομιλίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον επενδυτών και κατασκευαστών, καθώς ανέδειξαν σημαντικά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη την τρέχουσα περίοδο, στην οποία η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε επιβράδυνση τις επενδυτικές και κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Ο οργανισμός Invest in Greece, τιμήθηκε με τη βράβευση της ελληνικής συμμετοχής από την διοργανώτρια GEFI (GESTIONE FIERE), για την συνολική της παρουσία στην έκθεση. Το βραβείο, εκ μέρους της ελληνικής συμμετοχής, παρέλαβε ο κ. Δημήτριος Ασημομύτης, μέλος Δ.Σ. του Invest in Greece. Σημαντική υπήρξε και η συνεργασία του Invest in Greece με τον Οργανισμό Εμπορικών & Οικονομικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) του Μιλάνου, της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.

Αξιοσημείωτο είναι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσίασε μεγάλος αριθμός εταιρειών του χώρου, για σύναψη συνεργασιών με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, με στόχο την αξιοποίηση τουριστικών λιμένων (μαρίνες), καθώς και του κλάδου των ολοκληρωμένων υπηρεσιών τουρισμού και της εκμετάλλευσης ακινήτων. Παράλληλα, σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου εξέφρασαν ενδιαφέρον για την νομοθεσία του χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο της παραθεριστικής κατοικίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης, η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε παρουσίαση των υπηρεσιών του Invest in Greece, στο τομέα της εκμετάλλευσης ακινήτων, στον εξειδικευμένου περιεχομένου ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό Daily Real Estate TV. Οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου επικεντρώθηκαν στο επενδυτικό δυναμικό της Ελλάδας σε όλους τους κλάδους προτεραιότητας για τη χώρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024