Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης στο Σπήλαιο Αλιστράτης

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης στο Σπήλαιο Αλιστράτης

Ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005, η λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης στο Σπήλαιο Αλιστράτης, το οποίο παρέχειστους επισκέπτες του σπηλαίου τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια τρισδιάστατη παρουσίαση του […]

Ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005, η λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης στο Σπήλαιο Αλιστράτης, το οποίο παρέχει<...>στους επισκέπτες του σπηλαίου τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια τρισδιάστατη παρουσίαση του σπηλαίου και του φαραγγιού του ποταμού Αγγίτη. Τα εγκαίνια του Κέντρου έγιναν από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Τσιότρα, παρουσία του δημάρχου Αλιστράτης, κ. Γιώργου Μαδεμλή, και της Προέδρου του Κέντρου, κ. Παρασκευής Ματζίρη.

Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 55.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Leader+ και συνδυάζει την καινοτομία και την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του σπηλαίου, που ανέρχονται σε 100.000 – 120.000 το χρόνο.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Διευθυντής του Σπηλαίου, κ. Νίκος Καρτάλης, “στο Κέντρο γίνεται η τρισδιάστατη παρουσίαση της διαδρομής που κάνουν οι επισκέπτες μέσα στο σπήλαιο, αλλά και των δύο διαδρόμων που δεν είναι προσβάσιμοι στο κοινό”.

Προβάλλονται επίσης το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, που βρίσκεται δίπλα στο σπήλαιο, και ένας μικρός ζωολογικός κήπος στη βόρεια πλευρά της Αλιστράτης. Ακόμη παρέχεται πληροφόρηση στους επισκέπτες για όλους τους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Αλιστράτης και της ευρύτερης περιοχής με στόχο την ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης και την προσέλκυση επισκεπτών, δεδομένης και της κομβικής θέσης του Δήμου ανάμεσα στους νομούς Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024