Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥΠ.ΑΝ.: Αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση των καταλυμάτων Γ’ και Δ’ κατηγορίας για αναβάθμισή τους

ΥΠ.ΑΝ.: Αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση των καταλυμάτων Γ’ και Δ’ κατηγορίας για αναβάθμισή τους

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπουλου με θέμα την προώθηση της τουριστικής πολιτικής πραγματοποιήθηκε εχθές το μεσημέρι, με συμμετοχή του υφυπουργού Τουρισμού Δημήτρη Γεωργακόπουλου, του γενικού […]

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπουλου με θέμα την προώθηση της τουριστικής πολιτικής πραγματοποιήθηκε<...> εχθές το μεσημέρι, με συμμετοχή του υφυπουργού Τουρισμού Δημήτρη Γεωργακόπουλου, του γενικού γραμματέα Δημήτρη Γεωργαράκη, του προέδρου του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλη, καθώς και των προέδρων των άλλων εποπτευόμενων οργανισμών.

Στη σύσκεψη αρχικά εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ο ικανοποιητικός ρυθμός προόδου της πολιτικής εκσυγχρονισμού, ανανέωσης και δημιουργίας νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αττική ενόψει των απαιτήσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Αποφασίστηκε η προώθηση ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης ύψους 10 δισ. δρχ. για την ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων Γ’ και Δ’ κατηγορίας στην Αττική, με σκοπό παράλληλα την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με ειδικές ανάγκες, ως μέρος της βασικής προετοιμασίας των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με την Παραολυμπιάδα του 2004, στο υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη δραστηριοποιηθεί ένας ειδικός μηχανισμός στήριξης των θεμάτων προετοιμασίας τους, οποίος έχει ως στόχο τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και σε άλλους χώρους και υποδομές τουριστικού χαρακτήρα, όπως επίσης την στήριξη, μέσω του ΕΠΑΝ, επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων ειδικών ομάδων του πληθυσμού.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε εξάλλου, η πραγματοποίηση συστηματικών επισκέψεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, καθώς και στελεχών της διοίκησης, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με στόχο την ανάδειξη της ολοκληρωμένης λειτουργίας των Περιφερειακών Διευθύνσεων Τουρισμού στην κατεύθυνση της στήριξης της διαδικασίας ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, συζητήθηκε και διαμορφώθηκε το πλαίσιο των απαραίτητων προϋποθέσεων για την , με στόχο να καλυφθούν όλοι οι νόμιμοι δικαιούχοι.

Τέλος, εξετάσθηκε και διαπιστώθηκε η ωρίμανση στην εξέλιξη μιας σειράς σημαντικών διαγωνισμών τουριστικών υποδομών με σκοπό την αξιοποίησή τους (όπως οι τρεις μαρίνες κ.λπ.). Ειδικότερα, σχετικά με την προώθηση του διαγωνισμού για το νέο Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας στο Ελληνικό, διαπιστώθηκε η συμμετοχή, με την κατάθεση αντίστοιχων προσφορών, πέντε κοινοπραξιών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024