Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗ AXSIOS αδειοδοτήθηκε για τη λειτουργία της Green Destinations για πιστοποιήσεις και βραβεύσεις
Αειφόρος τουρισμός

Η AXSIOS αδειοδοτήθηκε για τη λειτουργία της Green Destinations για πιστοποιήσεις και βραβεύσεις

Το Green Destinations Certification & Awards program είναι το μοναδικό πρόγραμμα υποστήριξης αειφορίας προορισμού, με σημαντικές ευκαιρίες μάρκετινγκ από τους προορισμούς και από τρίτους. Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί βάσει του Προτύπου Green Destinations Standard. Το πρότυπο αυτό είναι το κορυφαίο διεθνές σύνολο κριτηρίων για τη μέτρηση, την παρακολούθηση και τη βελτίωση της αειφόρου διαχείρισης ολόκληρων προορισμών, νησιών και περιοχών.

Ο οργανισμός Green Destinations υπέγραψε συμφωνία άδειας αποκλειστικής εκμετάλλευσης με την εταιρεία AXSIOS, που της επιτρέπει να λειτουργεί το Πρόγραμμα Πιστοποίησης και Απονομής Green Destinations στην Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία και το Ισραήλ. Οι εμπειρογνώμονες της AXSIOS συμμετείχαν με επιτυχία στην εκπαίδευση Συμβούλου και Επιθεωρητή που προσέφερε η Green Destinations. Η AXSIOS είναι πλέον πλήρως εξειδικευμένη για να υποστηρίξει τους τουριστικούς προορισμούς στην πορεία τους προς την κατεύθυνση μιας υψηλότερης ποιότητας και καλύτερης αειφορίας.

Το Πρόγραμμα Green Destinations είναι το μοναδικό πρόγραμμα υποστήριξης αειφορίας προορισμού με σημαντικές ευκαιρίες μάρκετινγκ από τους προορισμούς και από τρίτους. Προσφέρει βραβεία αναφοράς (QualityTourism και QualityCoast), αυτόματη υποψηφιότητα για τους διαγωνισμούς Sustainable Destinations Top 100 και σύνδεση με όλους τους OTAs και ταξιδιωτικούς πράκτορες που έχουν πιστοποιηθεί από την Travelife, συμπεριλαμβανομένων των χαρτών πράσινων προορισμών στο Bookdifferent.com. Οι συμμετέχοντες προορισμοί θα εμφανιστούν επίσης στη νέα πρωτοβουλία πράσινου  ταξιδιωτικού χάρτη VIAMI και θα προωθηθούν στους καταναλωτές χωρίς επιπλέον κόστος.

Οι τουριστικοί προορισμοί μπορούν πλέον να υποστηριχθούν από ειδικούς υψηλής εξειδίκευσης από τη χώρα ή την περιοχή τους. Η επικοινωνία με τους εμπειρογνώμονες χωρών είναι ευκολότερη για γλωσσικούς λόγους, ενώ μειώνει το ανθρακικό αποτύπωμα. Τόσο οι τοπικές όσο και οι περιφερειακές αρχές μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς επίσης και προστατευόμενες περιοχές και εθνικά πάρκα. Τα κριτήρια του Green Destinations αναγνωρίζονται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Παγκόσμιου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) και το πρόγραμμα θεωρείται ευρέως ως το πιο λειτουργικό και το πιο οικονομικά προσιτό από όλα τα προγράμματα υποστήριξης αειφόρου προορισμού.

Δεν είναι όλοι οι συμμετέχοντες προορισμοί επαρκώς προηγμένοι για να γίνουν αμέσως “Πιστοποιημένοι Green Destinations”. Ωστόσο, κάθε σημαντική πρόοδος ανταμείβεται μέσω ελκυστικών βραβείων αναφοράς: το Βραβείο QualityTourism (BasiQ, Bronze, Silver, Gold ή Platinum). Οι παραθαλάσσιες περιοχές και τα νησιά προορίζονται για τα QualityCoast Awards. Οι προορισμοί μπορούν να οργανώσουν την δική τους εκδήλωση βραβείου αειφόρου τουρισμού (με παρουσίαση πιστοποιητικών απονομής και τελετής έπαρσης σημαίας) ή να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων στην ετήσια Παγκόσμια Ημέρα του Green Destinations (επόμενη έκδοση: Cascais, Λισαβόνα, 28-29 Σεπτεμβρίου 2017).

Εκτός από την αποκλειστική αντιπροσώπευση (για την Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία και το Ισραήλ), η AXSIOS αντιπροσωπεύει επίσης την Green Destinations σε μη αποκλειστική βάση σε : Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Στην Κρήτη, το πρόγραμμα QualityCoast Awards λειτουργεί επίσης από τον κ. Βασίλη Ζησιμόπουλο της AELIA Ltd.

Η AXSIOS είναι μια νέα εταιρεία, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργώντας και προσφέροντας νέες διαδρομές για τον αειφόρο τουρισμό μέσω του Πάθους, του Ήθους και του Συναισθήματος, αλλάζοντας την καμπύλη της αγοράς. Η ιστορία του AXSIOS ξεκινά από τον ορισμό της αειφορίας στην ανθρώπινη ιστορία, το μονοπάτι από το ‘Μέτρο Άριστο’ προς το μέλλον του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Υποστηρίζει έναν αειφόρο τρόπο διαβίωσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή! Αποστολή της είναι η ανάπτυξη και η παράδοση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου κάθετων και οριζόντιων υπηρεσιών για τον Αειφόρο Τουρισμό. Να καθοδηγήσουν την αγορά του τουρισμού σε πιο καινοτόμο, πιο αποτελεσματικό και πιο αειφόρο δρόμο.

Η AXSIOS προσφέρει μια ποικιλία συμβουλευτικών υπηρεσιών, για μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, εστιάζοντας στην ενσωμάτωση του αειφόρου τουρισμού. Επίσης, η AXSIOS δημιουργεί, αναπτύσσει και υποστηρίζει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων τεχνολογιών για αειφόρο τουρισμό μέσω B2B, B2C σε B2P υπηρεσιών. Τέλος, η AXSIOS αντιπροσωπεύει και υποστηρίζει ένα εκτεταμένο αριθμό συστημάτων πιστοποίησης, από τις Υποδομές έως τους Προορισμούς, μέσω υπηρεσιών συμβουλευτικής, επιθεωρήσεων και συμμόρφωσης.

Η AXSIOS, μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου εταίρων, κοινοπραξιών και εκπροσώπων, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παρέχει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ποικίλων υπηρεσιών για αιεφόρο τουρισμό μέσω ενός αριθμού hot spots, ο οποίος διευρύνεται.

Η Green Destinations είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει τους τουριστικούς προορισμούς για να γίνουν πιο αειφόροι. Το Πρόγραμμα Green Destinations Certification & Awards program έχει αναπτυχθεί βάσει του Προτύπου Green Destinations Standard. Το πρότυπο αυτό είναι το κορυφαίο διεθνές σύνολο κριτηρίων για τη μέτρηση, την παρακολούθηση και τη βελτίωση της αειφόρου διαχείρισης ολόκληρων προορισμών, νησιών και περιοχών. Κάνει τη αειφόρο ανάπτυξη συγκεκριμένη, αντικειμενική και αποδεδειγμένη, ενώ καλύπτουν όλα τα σημαντικά θέματα: Διαχείριση Προορισμού, Φύση & Τοπίο, Περιβάλλον & Κλίμα, Πολιτισμός & Παράδοση, Κοινωνική Ευημερία, Επιχειρήσεις & Φιλοξενία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024