Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιευκολύνσεις και εκπτώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους τουρίστες
Ήδη δημοπρατούνται έργα 30 εκατ. ευρώ για δημιουργία υποδομών

Διευκολύνσεις και εκπτώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους τουρίστες

Τη δυνατότητα παροχής εκπτώσεων για τις μετακινήσεις των τουριστών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκη ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Ζητήματα συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το Δήμο Αθηναίων συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού, κ. Κωστή Χατζηδάκη με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων, και αφορούν τόσο στη δημιουργία υποδομών (αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, κ.λπ.) όσο και κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη αστέγων, την παροχή συσσιτίων κ.ά.

Από την πλευρά του υπουργείου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι σε όποιους τομείς χρειάζονται παρεμβάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων, αυτές θα γίνουν.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε τέλος περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και δήμου Αθηναίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης, μεταξύ άλλων με την παροχή διευκολύνσεων και εκπτώσεων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης δήλωσε: “Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον κ. υπουργό. Τον ενημέρωσα για την πορεία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έχει αναλάβει ο δήμος Αθηναίων. Τον πληροφόρησα ότι ήδη δημοπρατούνται έργα 30 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν φτάσει τα 80 εκατ. Ο δήμος της Αθήνας έχει ‘τρέξει’ πάρα πολύ. Τον διαβεβαίωσα και φαίνεται κιόλας από αυτά τα στοιχεία, ότι θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη απορροφητικότητα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε την ζωή των κατοίκων και στα θέματα της αναβάθμισης της ζωής της πόλης, αλλά και στα κοινωνικά θέματα όπου θα βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως ήδη το έχουμε κάνει. Τα χρήματα αυτά είναι από το ΕΣΠΑ και αφορούν συγκεκριμένα έργα, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις πλατειών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024