Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουλάχιστον 33 οι νεκροί στην Αίγυπτο, με 1.500 τραυματίες
Έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Αίγυπτο

Τουλάχιστον 33 οι νεκροί στην Αίγυπτο, με 1.500 τραυματίες

Οι διαδηλώσεις επαναλήφθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ την Παρασκευή με αίτημα ο στρατός να παραδώσει ταχύτερα την εξουσία σε μια πολιτική κυβέρνηση.

Στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επιτέθηκαν εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών, προσπαθώντας να τούς απομακρύνουν από την πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, ενώ το στρατιωτικό συμβούλιο της Αιγύπτου που κυβερνά τη χώρα θα συναντηθεί εκτάκτως σήμερα μετά από τις συγκρούσεις.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ σύμφωνα με ακτιβιστές επιτέθηκαν εναντίον μιας νοσοκομειακής μονάδας που είχε στηθεί κοντά στην πλατεία Ταχρίρ προκειμένου να βοηθηθούν οι τραυματίες και όσοι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα.

Ακόμη, οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλαν φωτιά σε αρκετές σκηνές που είχαν στηθεί στο κέντρο της πλατείας, καθώς και σε ένα μοτοποδήλατο, την ώρα που οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ξαναμπούν στην πλατεία, ανέφεραν ακτιβιστές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ανησυχία και κάλεσε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές στην Αίγυπτο, όπου συνεχίζονταν οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές που καλούν να επιταχυνθεί η παράδοση της εξουσίας σε πολιτική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας και δυνάμεις του στρατού για τρίτη ημέρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024