Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑεροδρόμιο Μακεδονία: Μετά τη χρυσή εποχή αναμένονται ταλαιπωρίες

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Μετά τη χρυσή εποχή αναμένονται ταλαιπωρίες

Μόλις τελείωσε η Σύνοδος Κορυφής και το χρονικό διάστημα που το αεροδρόμιο Μακεδονία γνώρισε την μεγαλύτερή του κίνηση, ξεκινούν έργα διαπλάτυνσης του οδοστρώματος…

Μόλις τελείωσε η Σύνοδος Κορυφής και το χρονικό διάστημα που το αεροδρόμιο Μακεδονία γνώρισε την μεγαλύτερή του κίνηση<...>, ξεκινούν έργα διαπλάτυνσης του οδοστρώματος.

Τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα για τουλάχιστον ενάμισι μήνα στην κυκλοφορία των οχημάτων προς και από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου, και συγκεκριμένα:

  • Στο ρεύμα πορείας προς Αεροδρόμιο, στο ύψος της διασταύρωσης `Πράσινα Φανάρια`, σε μήκος τετρακοσίων (400) περίπου μέτρων.
  • Στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη, στο ύψος του “ΙΚΕΑ”, σε μήκος τριακοσίων (300) περίπου μέτρων. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από την ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας, του κάθε ρεύματος πορείας.

Η `χρυσή περίοδος`

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το διάστημα 19 με 22 Ιουνίου το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δέχθηκε τη μεγαλύτερη αεροπορική κίνηση όλων των εποχών, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρά τα μικροπροβλήματα που δημιούργησε η πρόσκαιρη κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές, κατά διαστήματα, η όλη επιχείρηση, που τελούσε υπό την εποπτεία του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Σταύρου Κωνσταντινίδη, που ήταν και ο συντονιστής όλων των ενεργειών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΥΠΑ, η εξυπηρέτηση των αεροσκαφών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και αποτέλεσε πραγματικά μια γενική πρόβα και μοναδική εμπειρία ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του τριημέρου εξυπηρετήθηκαν 50 αεροσκάφη προεδρικών αποστολών, εκ των οποίων τα 40 στάθμευσαν στο Μακεδονία, ενώ οι κινήσεις των πολιτικών αεροσκαφών ξεπέρασαν τις 500 και μαζί με τις κινήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών τις 800. Σημειώνεται επίσης ότι στη διάρκεια του τριημέρου διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία 35 εθνικές και ευρωπαϊκές αποστολές σε επίπεδο αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024