Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑπό Αχαρνών σε αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” σε 35 λεπτά

Από Αχαρνών σε αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” σε 35 λεπτά

Από την άνοιξη του 2004 οι επιβάτες από τον σταθμό Λαρίσης θα μεταφέρονται σε 35 λεπτά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με τα ηλεκτρικά τρένα, τα οποία θα συνδέουν και άλλες […]

Από την άνοιξη του 2004 οι επιβάτες από τον σταθμό Λαρίσης θα μεταφέρονται σε 35 λεπτά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος<...> με τα ηλεκτρικά τρένα, τα οποία θα συνδέουν και άλλες πόλεις της Ελλάδας με τον Προαστικό Σιδηρόδρομο. Το έργο που στην αρχή του θα έχει μεταφορική ικανότητα 130.000 επιβατών ημερησίως, η οποία το 2010 θα διπλασιαστεί, αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα δεδομένου ότι με βάση τους σχετικούς υπολογισμούς στους δρόμους θα κυκλοφορούν καθημερινά περίπου 100.000 αυτοκίνητα λιγότερα εξαιτίας του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στη διάρκεια επίσκεψής του στα εργοτάξια από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μέχρι τον μεγάλο κόμβο στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών δήλωσε ότι όταν ολοκληρωθούν τα έργα, πολλά από τα οποία αναμένεται να παραδοθούν νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, οι συρμοί του Μετρό, του Προαστικού Σιδηροδρόμου και τμήματα της Αττικής Οδού θα συναντιόνται σε μεγάλους επικοινωνιακούς κόμβους για να καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση σε πολλαπλούς προορισμούς. Στο εργοτάξιο του κόμβου “Δουκίσσης Πλακεντίας” ο κ. Βερελής τόνισε ότι στο σημείο αυτό διασταυρώνονται μια σειρά από συγκοινωνιακά έργα καθώς περνούν οι γραμμές του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και του Μετρό και η Αττική Οδός. Στο σημείο αυτό το μετρό θα έχει πρόσβαση στις γραμμές του Προαστικού ώστε το αεροδρόμιο να εξυπηρετείται και με τα δύο μεταφορικά μέσα.

Από το σταθμό του Σιδηροδρομικού κόμβου Αχαρνών, για τον οποίο ο υπουργός είπε ότι είναι ο μεγαλύτερος της χώρας, θα κινούνται τρένα προς Βορρά, προς Μακεδονία προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και προς το κέντρο της Αθήνας. Από το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών οι επιβάτες θα φθάνουν στην Κόρινθο σε 48 λεπτά και στο Κιάτο σε 58 λεπτά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024