Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈνα ακόμα διεθνές αεροδρόμιο για την Κρήτη ή απλά προεκλογικές υποσχέσεις

Ένα ακόμα διεθνές αεροδρόμιο για την Κρήτη ή απλά προεκλογικές υποσχέσεις

Τη δημιουργία νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι του Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μανόλη Στρατάκη, και του διοικητή της ΥΠΑ, […]

Τη δημιουργία νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι του Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής, παρουσία<...> του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μανόλη Στρατάκη, και του διοικητή της ΥΠΑ, Σταύρου Κωνσταντινίδη.

Μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης στην Κρήτη, ο κ. Βερελής τόνισε μεταξύ άλλων ότι το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι του Ηρακλείου θα είναι ένα “υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, υψηλών προδιαγραφών, που εξασφαλίζει καλές λειτουργικές συνθήκες και χαμηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση”.

Ταυτόχρονα, όπως είπε ο υπουργός, το νέο αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί την προβλεπόμενη επιβατική κίνηση ως το 2020, με δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης και οι εργασίες κατασκευής του θα διαρκέσουν 4 χρόνια.

“Με το νέο αεροδρόμιο επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών περιοχών του νομού Ηρακλείου, αλλά και των γειτονικών νομών Ρεθύμνου και Λασιθίου, ενώ δημιουργούνται συνθήκες προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και αύξησης των θέσεων εργασίας, με σημαντικά αποτελέσματα για την οικονομία ολόκληρης της Κρήτης” πρόσθεσε ο κ. Βερελής.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών υπογράμμισε ότι “η Κρήτη διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, και από πλευράς ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και από πλευράς επιστημονικού και παραγωγικού δυναμικού” και πρόσθεσε πως με το νέο αεροδρόμιο οι δυνατότητες αυτές “απογειώνονται” και η Κρήτη θα κατακτήσει ταχύτερους ρυθμούς προόδου και οικονομικής ανάπτυξης.

Όπως είπε ο κ. Στρατάκης, μετά από διεθνή δημόσιο διαγωνισμό, θα μεταβιβαστεί ποσοστό 40% των μετοχών του νέου Αεροδρομίου σε επενδυτικό σχήμα, στο οποίο θα κληθούν να μετέχουν επενδυτές με κριτήριο, μεταξύ των άλλων, τη δυνατότητα προσφοράς προστιθέμενης αξίας στο προϊόν του τουρισμού. Η χρηματοδότησή του, διευκρίνισε ο υφυπουργός, θα εξασφαλιστεί από ίδια συμμετοχή των ενδιαφερόμενων επενδυτών, δανειακούς πόρους και μεγάλο ποσοστό του τέλους ανάπτυξης του Αεροδρομίου Ηρακλείου, χωρίς επιβάρυνση των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ασκεί την θεσμική εποπτεία της λειτουργίας του νέου Αεροδρομίου, ενώ η διοίκησή του θα ανατεθεί στους επενδυτές και θα γίνεται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ο συνολικός χρόνος παραχώρησης θα είναι 30 χρόνια μετά την κύρωση της σύμβασης από την Βουλή.

Προεκλογικές υποσχέσεις λέει η ΝΔ

Για «απόπειρα εμπαιγμού» του λαού του Ηρακλείου και για «λαθρέμπορους προεκλογικών υποσχέσεων» μίλησε ο τομεάρχης ΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ, Σάββας Τσιτουρίδης από το Ηράκλειο.

Ο κ. Τσιτουρίδης υπενθύμισε κυβερνητικές εξαγγελίες που κατά καιρούς έγιναν στην Κρήτη για κατασκευή αεροδρομίου στο Ρέθυμνο, στην Ιεράπετρα και στο Τυμπάκι τα οποία, όπως είπε, έμειναν στις εξαγγελίες Ο κ. Τσιτουρίδης κάλεσε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να βγουν στη Βουλή και υπεύθυνα να πουν ότι εγκαταλείφθηκε η ιδέα του Λοξού Διαδρόμου και τους ζήτησε να εξηγήσουν με ποιες μελέτες και ποια χρήματα θα κάνουν σε 5 χρόνια αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Εξ άλλου ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης σε μακροσκελή δήλωση του έκανε λόγο για «εμπαιγμό» και μίλησε για «κατ` επάγγελμα και κατ` εξακολούθηση εξαπάτηση των Ηρακλειωτών, για την κατασκευή του λοξού διαδρόμου του αεροδρομίου Ηρακλείου που ήδη μεταλλάχθηκε σε αναγγελία κατασκευής νέου αεροδρομίου στο Καστέλι». Παράλληλα υπενθύμισε τις κατά καιρούς κυβερνητικές εξαγγελίες για το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024