Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈνταση στη Βουλή για το αεροδρόμιο των Σπάτων – Η Κυβέρνηση επιμένει ότι θα λειτουργήσει το Μάρτιο

Ένταση στη Βουλή για το αεροδρόμιο των Σπάτων – Η Κυβέρνηση επιμένει ότι θα λειτουργήσει το Μάρτιο

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Κώστας Λαλιώτης, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι ο αερολιμένας “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα Σπάτα θα αρχίσει να λειτουργεί το Μάρτιο απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της […]

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Κώστας Λαλιώτης, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι ο αερολιμένας "Ελευθέριος Βενιζέλος"<...> στα Σπάτα<.> θα αρχίσει να λειτουργεί το Μάρτιο απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιου Χειμάρα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για κινδυνολογία.

"Το νέο αεροδρόμιο θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, ασφαλή και αξιόπιστα αεροδρόμια του κόσμου, και γίνεται κάθε προσπάθεια να είναι ανταγωνιστικό" τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ενώ αντέκρουσε το επιχείρημα του κ. Χειμάρα ότι τα τέλη θα είναι υπέρογκα, ζητώντας από το βουλευτή να μην υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αεροπορικών εταιρειών αλλά τα ελληνικά συμφέροντα, επισημαίνοντας ότι η αναλογία τελών προς κέρδη είναι καλύτερη από αυτήν που είχε προβλεφθεί από τη σύμβαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Planet 104,5 για το νέο αεροδρόμιο, o Παναγιώτης Τσούμπελης, πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, τόνισε: "Η σύμβαση λέει ότι μπορούν να προσγειώνονται 65 αεροσκάφη. Έχουν καταρχάς δεχτεί σε πρώτη φάση λειτουργίας τα 32, όπως είχε και πριν η Αθήνα, με στόχο τα 50 το καλοκαίρι. Αυτοί είναι στόχοι που μάλλον είναι λίγο ανέφικτοι με τη διαδικασία που έχει διατηρηθεί και με τα υπάρχοντα εργαλεία."

Από την πλευρά του μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο Στάθης Πεκιάς, πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Μηχανικών Αεροσκαφών ΟΑ, δήλωσε: "Αυτήν τη στιγμή το αεροδρόμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει, τουλάχιστον από την πλευρά της τεχνικής συντήρησης, γιατί ένα αεροπλάνο για να πετάξει, πρέπει η ασφάλειά του να ξεκινά από το έδαφος."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024