Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει στο ερευνητικό – πιλοτικό τεχνολογικό πρόγραμμα `s-Travel`

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει στο ερευνητικό – πιλοτικό τεχνολογικό πρόγραμμα `s-Travel`

Η διοίκηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα, σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος βιομετρικής τεχνολογίας για επιβάτες (αναγνώριση ταυτότητας με σκανάρισμα της ίριδας και του αποτυπώματος του δακτύλου) […]

Η διοίκηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα, σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος βιομετρικής τεχνολογίας για επιβάτες<...> (αναγνώριση ταυτότητας με σκανάρισμα της ίριδας και του αποτυπώματος του δακτύλου) με προορισμό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η παραπάνω κίνηση δεν αφορά την εφαρμογή πρόσθετου μέτρου ασφαλείας, αλλά την συμμετοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας στο ερευνητικό – πιλοτικό τεχνολογικό πρόγραμμα, `s-Travel`.

Το πρόγραμμα `s-Travel` χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετική κυβέρνηση και αξιοποιεί τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους για την καθιέρωση ενός προτύπου στις αερομεταφορές για την πιστοποίηση των επιβατών στα αεροδρόμια, με χρήση βιομετρικών στοιχείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος που θα διαρκέσει από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο του 2004, θα είναι σε εθελοντική βάση και θα απευθύνεται στους τακτικούς επιβάτες της Alitalia που ταξιδεύουν από την Αθήνα στο Μιλάνο και αντίστροφα και δεν αφορά σε επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ. Μέσω του συστήματος, θα πιστοποιείται αυτόματα ότι ο εθελοντής επιβάτης που ελέγχει το εισιτήριό του στο check-in, είναι ο ίδιος ο οποίος επιβιβάζεται στο αεροπλάνο στην πύλη επιβίβασης, με την ταυτοποίηση των βιομετρικών στοιχείων του. Τα βιομετρικά στοιχεία (ίριδας ή και δακτύλου) θα βρίσκονται μόνο στην προσωπική `έξυπνη κάρτα` (smart card) του εθελοντή σε κρυπτογραφημένη μορφή.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης, πώς όλα τα στοιχεία που αφορούν την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, έχουν τεθεί υπόψη της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024