Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚορυφαίο το Terminal 2 της Lufthansa στο Αεροδρόμιο του Μονάχου

Κορυφαίο το Terminal 2 της Lufthansa στο Αεροδρόμιο του Μονάχου

Την υψηλότερη βαθμολογία στην άνεση, τη φιλική διάθεση και τις προσφερόμενες υπηρεσίες έλαβε το Terminal 2 της Lufthansaστο Αεροδρόμιο του Μονάχου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του `World Airport Award`, στο […]

Την υψηλότερη βαθμολογία στην άνεση, τη φιλική διάθεση και τις προσφερόμενες υπηρεσίες έλαβε το Terminal 2 της Lufthansa<...>στο Αεροδρόμιο του Μονάχου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του `World Airport Award`, στο οποίο μάλιστα το Αεροδρόμιο του Μονάχου αναδείχθηκε το καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης για το 2005.

Στο κριτήριο `ανέσεις στο terminal`, το Μόναχο έλαβε την ίδια άριστη βαθμολογία με το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο, αυτό του Hong Kong. Το Μόναχο μοιράζεται ακόμα την ίδια βαθμολογία με το κορυφαίο Hong Kong στις κατηγορίες `φιλική διάθεση του προσωπικού`, `ποιότητα συνδέσεων`, `καταλληλότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες`, `υπηρεσίες για επαγγελματίες ταξιδιώτες` και `προσανατολισμός`.

Το γεγονός ότι το Terminal 2 είναι τόσο δημοφιλές μεταξύ των επιβατών επιβεβαιώνεται και από εσωτερικές έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από το 80% των επιβατών της Lufthansa που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ικανοποιημένοι με το πιο σύγχρονο terminal της Ευρώπης.

“Είμαστε υπερήφανοι που το Terminal 2, το οποίο εγκαινιάσαμε σε συνεργασία με τη FMG πριν από σχεδόν δύο χρόνια, έλαβε τόσο εξαιρετική βαθμολογία. Το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της καλής συνεργασίας με το Αεροδρόμιο του Μονάχου και μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε στο μέλλον τους καλύτερους βαθμούς σε όλους τους τομείς”, λέει ο κ. Karl-Ulrich Garnadt, Εκπρόσωπος του Lufthansa Group και Επικεφαλής Διοίκησης του κόμβου του Μονάχου.

Το Terminal 2 χαίρει παγκόσμιας εκτίμησης πρωτίστως χάρη στις ανέσεις του. Οι επιβάτες επαίνεσαν το σύγχρονο design και το πολυτελές check-in hall, τις ανέσεις και την καθαριότητα του terminal, καθώς και τις ποικίλες δυνατότητες καθίσματος. Σε όλα τα κριτήρια το Μόναχο έλαβε το μέγιστο αριθμό πόντων.

Και σε ό,τι αφορά στην ποικιλία των υπηρεσιών για επαγγελματίες ταξιδιώτες, το Μόναχο συναγωνίζεται το Hong Kong. Εξαίρετη βαθμολογία πήρε η ασύρματη πρόσβαση στο internet και η ποικιλία του ψυχαγωγικού / τηλεοπτικού προγράμματος. Για παράδειγμα, στο χώρο αναχωρήσεων του Terminal 2, 36 συνολικά τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη εξασφαλίζουν την ψυχαγωγία όλου του χώρου. Στα lounges της Lufthansa, οι επιβάτες μπορούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες ειδήσεις από τον κόσμο στις ζώνες τηλεοράσεων.

Κορυφαία βαθμολογία παγκοσμίως έλαβε το Terminal και για την `προσβασιμότητα και τον προσανατολισμό`, καθώς οι πινακίδες και οι εξυπηρετικές συνδέσεις έλαβαν πέντε πόντους η κάθε μία. Γιατί πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν μπορούν οι ταξιδιώτες να μεταφερθούν από τη μία πτήση στην επόμενη, όπως στο Terminal 2: χάρη στην ειδική αρχιτεκτονική διαρρύθμιση, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τη σύνδεση μέσα σε 30 λεπτά. Κορυφαία βαθμολογία δόθηκε ακόμη στην κατηγορία `κλήσεις boarding /οθόνες πληροφοριών πτήσεων`: για παράδειγμα, οι επιβάτες ενημερώνονται αναλυτικά για τις πτήσεις τους μέσα από περίπου 300 επίπεδες οθόνες. Επιπρόσθετα, μόνο στο Terminal 2 μπορούν οι επιβάτες να έχουν πληροφόρηση για το αεροδρόμιο, αλλά και τις τουριστικές ατραξιόν της Βαυαρίας και της πόλης του Μονάχου σε 18 πολύγλωσσους σταθμούς με οθόνες αφής.

Ιδιαίτερα επαινετικά ήταν, επίσης, τα σχόλια για το προσωπικό του αεροδρομίου: φιλική διάθεση και γλωσσική αρτιότητα τονίστηκαν ιδιαίτερα, και με τέσσερις βαθμούς τοποθετήθηκαν το ίδιο ψηλά με το κορυφαίο Hong Kong. Αυτό επιβεβαιώνεται και από μια εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε η Lufthansa στο Terminal 2: 93% των επιβατών, που ερωτήθηκαν ήταν ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες στο έδαφος και τον αέρα.

Το Μόναχο συγκρίνεται με το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου σε θέματα καταλληλότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες: το Terminal 2 είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως κανένα άλλο κτίριο αεροδρομίου στην Ευρώπη. Ήδη στη φάση σχεδιασμού το κτίριο σχεδιάστηκε σε στενή συνεργασία με οργανώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, με αποτέλεσμα όλες οι διευκολύνσεις να ξεπερνούν τις νομικές προδιαγραφές.

Να υπενθυμιστεί ότι το Terminal 2 εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2003 ως η έδρα του κόμβου του Μονάχου και έκτοτε θεωρείται το πιο σύγχρονο terminal αεροδρομίου της Ευρώπης. Το Terminal χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη Lufthansa, τη Star Alliance και τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρίες, ενώ χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε, και τώρα λειτουργείται, από τη Lufthansa σε συνεργασία με το Αεροδρόμιο του Μονάχου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024