Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου για 4 μέρες
Χιόνια στο Μόναχο

Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου για 4 μέρες

Περίπου 150 Έλληνες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι για τέταρτη μέρα στο αεροδρόμιο του Μονάχου, Γερμανία, λόγω κακοκαιρίας, χωρίς επαρκή ενημέρωση ή βοήθεια, εκφράζοντας οργή για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία για 4η μέρα βρίσκονται Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί λόγω του καιρού περιγράφουν τα όσα περνούν και δηλώνουν οργισμένοι από τη στάση και τη συμπεριφορά των υπευθύνων.

Οι 150 Έλληνες παραμένουν αποκλεισμένοι και εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της πόλης, χωρίς να έχουν επίσημη ενημέρωση για το πότε και πώς θα ολοκληρωθεί η ταλαιπωρία τους έχουν κατακλήσει τα κανάλια περιγράφοντας την ταλαιπωρία που ζουν.

Τα χιόνια δημιούργησαν σοβαρότατα προβλήματα στη Βαυαρία και καθήλωσαν τα αεροπλάνα με αποτέλεσμα οι επβάτες να παραμείνουν στο αεροδρόμιο χωρίς καμία βοήθεια από τις αεροπορικές εταιρίες που ως γνωστόν σε τέτοιες περιπτώσεις επικαλούνται τον καιρό και το force majeure δηλ. την ανωτέρα βια.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξανδρος Καραστεργίου, ένας από τους περίπου 150 Έλληνες, που λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόπτωσης, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία, για τέταρτη ημέρα, όπως ανέφερε.

«Είμαστε από την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες. Είμαστε διάσπαρτοι 150 Έλληνες στα δύο terminal. Μας έδωσαν 15 ευρώ voucher το Σάββατο για να φάμε. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των Γερμανών, πάμε να τους μιλήσουμε και μας γυρνάνε την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά. «Μας έβαλαν την Παρασκευή για πολλές ώρες στο αεροπλάνο και μας κατέβασαν. Χθες έφυγε αεροπλάνο για την Θεσσαλονίκη, αλλά εμείς δεν είμασταν μέσα, δεν μας έδωσαν προτεραιότητα, αυτό ήταν το παράπονο μας και είμαστε εδώ χωρίς ρούχα, χωρίς βαλίτσες».

“Μας φωνάζουν για check-in και ακυρώνονται οι πτήσεις. Από το απόγευμα της Παρασκευής έχουν γίνει 6-7 ακυρώσεις. Θα πετούσαμε σίγουρα μας είπαν, όμως τελικά οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, έχουμε μία ελπίδα μήπως πραγματοποιηθεί δρομολόγιο προς Αθήνα», λέει σε άλλο μέσο κάποιος επιβάτης, και συνεχίζει «Είναι ψέμα ότι φταίει ο καιρός, πετάνε όλοι κανονικά, ό,τι λένε για κακοκαιρία δεν ισχύει, μόνο Παρασκευή και Σάββατο είχε φαινόμενα. Έχουν πετάξει αεροπλάνα και προς Θεσσαλονίκη και δεν ήμασταν μέσα, δεν μας ενημέρωσε κανένας. Τις δύο πρώτες ημέρες ήταν φυσιολογικό να μην πετάει τίποτα, όμως από την Κυριακή έχει ηλιοφάνεια και οι καιρικές συνθήκες είναι μια χαρά», προσθέτει, ενώ αναφέρει μάλιστα ότι από την Παρασκευή και έπειτα έχουν λάβει αρκετά e-mail για πτήσεις προς Ελλάδα, που τους καλούν να κάνουν check-in και μετά από λίγο τους ενημερώνουν ότι οι πτήσεις ακυρώνονται.

«Η Πρεσβεία μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί είναι θέμα της εταιρείας. Θέλουμε να φύγουμε, δεν ξέρουμε πώς, δεν έχουμε τρόπο. Τόσες μέρες κοιμόμαστε στα πλακάκια, δεν έχουμε ούτε τα πράγματά μας», λέει εκφράζοντας την αγανάκτησή του και καταλήγει «Είμαστε σε άθλια κατάσταση και ψυχολογικά και σωματικά. Θα πεθάνουμε και δεν τους νοιάζει τίποτα. Δεν έχουμε κάνει ούτε ένα μπάνιο τόσες μέρες και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικότατα από χθες», τονίζει άλλος επιβάτης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024