Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΌλγα Κεφαλογιάννη: Βασικός στόχος η προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία
Προσβάσιμος Τουρισμός

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βασικός στόχος η προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

Η Ελλάδα στοχεύει στην ηγεσία του προσβάσιμου τουρισμού, με ισότιμη πρόσβαση και χωρίς διακρίσεις, όπως τόνισε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στη συζήτηση για την Εθνική Στρατηγική 2024-2030.

Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα ηγέτιδα στον προσβάσιμο τουρισμό, όπου όλοι θα μπορούν να απολαύσουν τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που έχει να προσφέρει η χώρα μας ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια και χωρίς αποκλεισμούς, τόνισε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συμμετείχε στη συζήτηση για την Εθνική Στρατηγική 2024-2030 για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Στο σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Τουρισμού και για το 2024, υπογράμμισε η κυρία Κεφαλογιάννη, τίθεται ως βασικός στόχος η προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Προς τον σκοπό αυτό έχει άλλωστε συσταθεί στο Υπουργείο Τουρισμού Ομάδα Εργασίας υπό τον Γενικό Γραμματέα κ. Μύρωνα Φλουρή, με έργο την εισήγηση στρατηγικής και σχεδίου δράσης για τον προσβάσιμο τουρισμό.

Αναφερόμενη στα έργα που έχει εντάξει και υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς της χώρας, η κυρία Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι ενσωματώνουν ευκρινώς τον στόχο για την προσβασιμότητα.

Ειδική αναφορά έκανε η υπουργός Τουρισμού, στο έργο «Προσβάσιμες Παραλίες», για το οποίο η σχετική πρόσκληση δημοσιεύτηκε τα τέλη του Οκτωβρίου και περιλαμβάνει την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στην παραλία και τη θάλασσα καθώς και λυόμενα αποδυτήρια, φορητούς χώρους υγιεινής, ειδικούς διαδρόμους και χώρους σκίασης.

Παράλληλα, πρόσθεσε η κυρία Κεφαλογιάννη, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση και παρακίνηση των εμπλεκομένων στον τουρισμό προκειμένου οι προορισμοί μας να γίνουν προσβάσιμοι σε όλους. Προβλέπεται συγκεκριμένα η πιστοποίηση με ειδικά σήματα προσβάσιμων τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων που θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τέλος η υπουργός τουρισμού αναφέρθηκε στον Β’ κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα και θα ξεκινήσει με το νέο έτος και προβλέπει αυξημένο ποσό ενίσχυσης για τους δικαιούχους ΑμεΑ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024