Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣταμάτησαν τα έργα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Σταμάτησαν τα έργα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Τα έργα στο αεροδρόμιο `Νίκος Καζαντζάκης` του Ηρακλείου λίγους μήνες μόλις μετά την έναρξη των εργασιών τους, φαίνεται ότι διεκόπησαν, χωρίς να υπάρχει μία επίσημη εξήγηση του γεγονότος από πλευράς […]

Τα έργα στο αεροδρόμιο `Νίκος Καζαντζάκης` του Ηρακλείου λίγους μήνες μόλις μετά την έναρξη των εργασιών τους, φαίνεται ότι<...> διεκόπησαν, χωρίς να υπάρχει μία επίσημη εξήγηση του γεγονότος από πλευράς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά στη δημιουργία τεσσάρων θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών στην ανατολική πλευρά του `Νίκος Καζαντζάκης` και το δεύτερο έργο στο νέο Πύργο Ελέγχου, για τον οποίο είχε προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και είχε εγκριθεί το απαιτούμενο κονδύλι για τη σχετική μελέτη.

Σύμφωνα μάλιστα, με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, στην ανατολική πλευρά του KAHK είχε σχεδιαστεί να δημιουργηθούν θέσεις για τη στάθμευση τριών ή τεσσάρων αεροσκαφών και το συγκεκριμένο έργο, που είχε ξεκινήσει από την περασμένη Aνοιξη, το είχε αναλάβει εταιρία, η οποία είχε πραγματοποιήσει κι άλλα έργα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου κατά το παρελθόν.

Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και κυρίως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στο Ηράκλειο, οι εργασίες διεκόπησαν κι επρόκειτο να συνεχιστούν με τη λήξη των Αγώνων. Ωστόσο όμως, ο επικεφαλής εργολάβος έκτοτε δεν εμφανίστηκε για τη συνέχιση των εργασιών, σύμφωνα με δηλώσεις των εργαζομένων του αερολιμένα. Από την άλλη, οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το αεροδρόμιο, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν ότι ο εργολάβος σταμάτησε τις εργασίες για το έργο διότι η Υπηρεσία δεν έχει δώσει όλα τα χρήματα που συμφώνησαν οι δύο πλευρές.

Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, από την πλευρά τους, ανησυχούν μην τυχόν ξεκινήσουν τα έργα με την έναρξη πάλι της επόμενης τουριστικής περιόδου και την άφιξη δεκάδων αεροσκαφών στο Ηράκλειο, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ίδιους και μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό του αεροδρομίου.

Τέλος, σχετικά με το νέο Πύργο Ελέγχου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται επανεξέταση από τη διοίκηση της YΠA για το εάν θα πρέπει να κατασκευασθεί νέος Πύργος, αν και με έγγραφο του πρώην υπουργού Μεταφορών με ημερομηνία 27/1/2004 αναφέρονταν η έγκριση δαπάνης 413.000 ευρώ για τη μελέτη του. Σύμφωνα, πάντως με το σχεδιασμό, ο νέος Πύργος Ελέγχου θα κατασκευαστεί ανατολικότερα του υπάρχοντος, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στατικότητας, αλλά και λειτουργίας και όπως αναφέρουν και οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου ο υπάρχον πύργος είναι ηλικίας 30 ετών και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των αφίξεων τσάρτερ.

Επιπρόσθετα, αξίζει να τονιστεί ότι ο αερολιμενάρχης κ. Δ. Κακλαμάνης για το θέμα είχε στείλει έγγραφο στην YΠA πριν από μία εβδομάδα περίπου, ζητώντας ενημέρωση για τις διαδικασίες, που γίνονται, προκειμένου να δημιουργηθεί νέος Πύργος Ελέγχου, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024