Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτο μικροσκόπιο των ΗΠΑ το αεροδρόμιο `Ελ. Βενιζέλος` σύμφωνα με τους New York Times

Στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ το αεροδρόμιο `Ελ. Βενιζέλος` σύμφωνα με τους New York Times

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει ομάδες επιθεωρητών σε πολιτικά αεροδρόμια του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Αθήνας, `Ελ. Βενιζέλος`, προκειμένου να διερευνήσουν εάν είναι ικανά να αποτρέψουν […]

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει ομάδες επιθεωρητών σε πολιτικά αεροδρόμια του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Αθήνας,<...> `Ελ. Βενιζέλος`, προκειμένου να διερευνήσουν εάν είναι ικανά να αποτρέψουν την εκδήλωση τρομοκρατικού χτυπήματος σε αεροσκάφη με τη χρήση πυραύλων εδάφους-αέρος, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα `New York Times`.

Στο πρόγραμμα επιθεωρήσεων που έχει ξεκινήσει από την περασμένη άνοιξη, περιλαμβάνεται το Ιράκ, μεγάλες πόλεις σε Ευρώπη και Ασία, ενώ ονομαστικά αναφέρονται μόνο τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Βαγδάτης, της Βασόρας, της Κωνσταντινούπολης και της Μανίλας. Ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Λόι, διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας των Συγκοινωνιών, σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι οι επιθεωρήσεις έγιναν σε “μια ομάδα αεροδρομίων που είναι σημαντικά για εμάς και στα οποία ενδιαφερόμαστε να έχουμε έλεγχο”.

Σύμφωνα με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι προκαθορισμένες επιθεωρήσεις διεξήχθησαν σε “μια δωδεκάδα αεροδρομίων που θεωρήθηκαν σημαντικοί, πρωταρχικοί στόχοι εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων, τα οποία και βρίσκονται σε χώρες που είναι πολύ πρόθυμες να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ σε θέματα ασφαλείας”.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η επιθεώρηση ολοκληρώθηκε στην Αθήνα, καθώς και στην Κωνσταντινούπολη και τη Μανίλα, διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι από καιρό είναι γνωστό ότι η Αλ Κάιντα και οι συνεργαζόμενες με αυτήν τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν ως πιθανούς στόχους την Ελλάδα, Τουρκία και Φιλιππίνες, χώρες προς τις οποίες διεξάγονται πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών.

Όσο αφορά την Ελλάδα, τονίζεται ότι “ενώ συχνά η ελληνική κυβέρνηση είχε μια νευρικότητα στη σχέση της με τις ΗΠΑ, επέδειξε μεγάλη προθυμία να αποδείξει ότι η Αθήνα, στην οποία θα διεξαχθούν οι επόμενοι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι ασφαλής από την τρομοκρατία”.

Οι παραπάνω δηλώσεις όπως και το δημοσίευμα της εφημερίδας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, ιδίως το σημείο που αναφέρει ότι “στην Ελλάδα δρουν η Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτήν” όπως επίσης και το γεγονός ότι η χώρα μας αναφέρεται ως πιθανός στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, τόνισε ότι “Όλα όσα αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα των “New York Times“, σχετικά με τη δράση της Al-Qaeda στην Ελλάδα είναι ψευδή και ανυπόστατα. Ουδέποτε έχει επισημανθεί κάτι που να συνδέεται με δράση αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης στη χώρα μας”.

“Oσον αφορά τα γραφόμενα για το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος“ υπενθυμίζουμε ότι αυτό έχει κατ` επανάληψη ελεγχθεί από τους διεθνείς οργανισμούς για θέματα ασφαλείας και έχει βρεθεί ως ένα από τα ασφαλέστερα στον κόσμο”, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.

“Η Ελλάδα είναι μία απόλυτα ασφαλής χώρα και το ερώτημα που τίθεται είναι τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν, ιδιαίτερα μέσα στην τουριστική περίοδο, αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα”, επισήμανε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024