Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτοιχεία της ελληνικής ιστορίας εδραιώνουν τη θέση τους στο `Ελευθέριος Βενιζέλος`

Στοιχεία της ελληνικής ιστορίας εδραιώνουν τη θέση τους στο `Ελευθέριος Βενιζέλος`

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 1ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένος “Ελευθέριος Βενιζέλος” […]

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της<...> 1ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένος “Ελευθέριος Βενιζέλος” τέλεσαν εχθές ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος εγκαινιάζοντας το μουσείο ανέφερε ότι “Το Μουσείο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του Αεροδρομίου αυτού. Δεν υπάρχουν πολλά Αεροδρόμια που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία. Είναι μια πολύ σημαντική υπηρεσία στο λιγότερο βιαστικό επιβάτη και πάντα υπάρχουν, στα Διεθνή Αεροδρόμια, επιβάτες που αναγκάζονται να περιμένουν. Είναι, λοιπόν σημαντικό να του δίνει κανείς αυτήν την ευκαιρία και ταυτόχρονα να προσφέρει στο Μουσείο αυτό μία λίγο ή πολύ διασφαλισμένη επισκεψιμότητα”, ενώ ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι “Ανάλογες γωνιές θα αποκτήσουν όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ φορείς πολιτισμού εν κινήσει θα γίνουν όλα τα Μέσα Μεταφοράς, ο ηλεκτρικός, και τα αστικά λεωφορεία”.

Η έκθεση περιλαμβάνει 172 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική και Πρωτοελλαδική εποχή μέχρι και τη Μεταβυζαντινή περίοδο και παρουσιάζεται σε αίθουσα έκτασης 200 τ.μ., που διέθεσε ο Διεθνής Αερολιμένας “Ελευθέριος Βενιζέλος” στο Κτίριο του Κεντρικού Αεροσταθμού, στο επίπεδο των αναχωρήσεων (επίπεδο 2), με είσοδο από την Πύλη 3.

Η έκθεση αποσκοπεί στο να διατηρήσει ζωντανή τη διαχρονική εικόνα της κατεξοχήν αγροτικής περιοχής των Μεσογείων, μέσα από τα ευρήματα των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εικοσαετία στο χώρο και με αφορμή την κατασκευή του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών.

Τα εκθέματα – αγγεία, εργαλεία, γλυπτά και επιγραφές- προσφέρουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη- ταξιδιώτη να πραγματοποιήσει ένα διαφορετικό ταξίδι στην ιστορία, δίνοντάς του την ευκαιρία να αναπλάσει , μέσα από τις νεολιθικές και πρωτοελλαδικές εγκαταστάσεις των γύρω λόφων, τα γεωμετρικά νεκροταφεία, τους δρόμους, τα σπίτια, τα εργαστήρια και τα ιερά των αττικών δήμων, τις μεγάλες αγρεπαύλεις των ύστερων ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, τον καταλανικό πύργο και το εκκλησάκι των πρώιμων μεταβυζαντινών χρόνων των Αγίων Πέτρου και Παύλου- που μεταφέρθηκε εκτός του αεροδρομίου- τις περιπέτειες ενός γνήσιου αττικού τοπίου, έως τις παραμονές της οριστικής αλλαγής του με την κατασκευή του αεροδρομίου.

H έκθεση παραμένει ανοικτή από τις 6 το πρωΐ έως και τις 11 το βράδυ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024